Shop
Harper zevende in loodzware openingsetappe Ruta del Sol

Harper zevende in loodzware openingsetappe Ruta del Sol

Chris Harper is de Ruta del Sol begonnen met een zevende plaats. In de loodzware etappe naar Grazalema klom de Australiër lang mee met de besten. Antwan Tolhoek was op de veertiende plaats de tweede renner van Team Jumbo-Visma in de top vijftien.

In de 174 kilometer lange etappe vanuit Alhaurin de la Torre kreeg een kopgroep van elf maximaal drie minuten voorsprong. Op de laatste beklimming van de dag, de Puerto de las Palomas, werd de kopgroep ingerekend, waarna Mikel Landa en de latere winnaar Jakob Fuglsang het hazenpad kozen.

Daarachter lieten Harper en Tolhoek een sterke indruk achter. Harper reed veelvuldig op kop van de achtervolgende groep. Net voor de top moest hij zijn metgezellen laten gaan, waarna hij als zevende over de streep kwam op 54 seconden van Fuglsang.

“Ik voelde me erg goed, vooral bergop”, aldus Harper. “Ik heb geprobeerd een aantal keren te versnellen, maar ik geraakte niet weg. Net voor de top kon ik net niet mee, waarna ik het gaatje in de afdaling niet meer kon dichten. Dat is een beetje jammer want er had meer ingezeten. De ploeg heeft goed werk geleverd door mij en Antwan tot aan de slotklim te ondersteunen. Het geeft mij ook vertrouwen, aangezien ik vorige week van de Tour de la Provence persoonlijk meer verwacht had. Dan is het goed om te zien dat het de goede kant opgaat. De komende dagen gaan nog zwaar genoeg worden, maar ik hoop in de top van het klassement te kunnen blijven.”

Ploegleider Arthur van Dongen spreekt over een goede start. “Met twee renners in de top vijftien kunnen we niet ontevreden zijn. Het was een zeer lastige etappe met de nodige hoogtemeters. Chris manifesteerde zich goed op de laatste klim, maar liet zich net voor de top verrassen waardoor hij de aansluiting net miste. Ook Antwan klom lang mee met de eersten. De rest is zonder problemen aan de finish gekomen en heeft onze twee klimmers de hele dag goed omringd. Het was een eerlijke etappe en iedereen is op zijn plaats geëindigd. Dit biedt wel perspectief voor de resterende etappes.”

 / 

Gerelateerde updates