Shop
Hagenes knalt naar tijdritzege in Olympia’s Tour

Hagenes knalt naar tijdritzege in Olympia’s Tour

Per Strand Hagenes heeft de eerste etappe van Olympia’s Tour op zijn naam geschreven. Op het TT-circuit in Assen was de renner van het Jumbo-Visma Development Team de snelste in een individuele tijdrit van negen kilometer. Dankzij de overwinning start Hagenes morgen in de gele leiderstrui.

De openingsrit van Olympia’s Tour speelde zich af op het TT-circuit in Assen, waar de renners twee rondes over kletsnatte wegen moesten afleggen. Hagenes ging als laatste van start en wist na tien minuten en 55 seconden dat hij de winnende tijd had neergezet. Op de streep hield hij uiteindelijk één seconde over op Vlad van Mechelen.

"Het is altijd fijn om te winnen", reageert Hagenes, die zijn tweede seizoenszege pakt na de Ronde van Drenthe van anderhalve week geleden. "Ik wist dat er vandaag mogelijkheden lagen, aangezien korte tijdritten mij goed liggen. Al focus ik me niet echt op tijdrijden. Om die reden had ik niet per se verwacht hier te winnen."

Hagenes had er bewust voor gekozen om als laatste van het startblok te vertrekken. "We hadden van tevoren naar de weersverwachting gekeken en die gaf aan dat het later in de middag zou stoppen met regenen. Dat bleek helaas niet het geval. Uiteindelijk heeft iedereen op een nat wegdek gereden."

"Ik wilde er alles aan doen om met een goed gevoel over de streep te komen"

Per Strand Hagenes

Voor de 19-jarige Noor was de tijdrit winnen geen doel op zich. "Ik wilde er alles aan doen om met een goed gevoel over de streep te komen en dat lukte. Dat ik de tijdrit ook nog won, is een mooie bonus."

Hagenes is naar eigen zeggen niet bezig met het winnen van het eindklassement. "Het zou mooi zijn als ik de trui kan behouden, maar dat is niet het voornaamste doel. We willen hier vooral ritzeges boeken en dan maakt het niet uit wie er van ons team wint. De komende dagen zullen hectisch worden, dus we moeten per dag bekijken hoe we ervoor staan." Door deze overwinning komt de zegeteller van het Jumbo-Visma Development Team in 2023 op drie te staan.

 / 

Gerelateerde updates