Shop
Groenewegen ziet kans vervliegen in hectische vijfde rit Giro d’Italia

Groenewegen ziet kans vervliegen in hectische vijfde rit Giro d’Italia

Dylan Groenewegen is in de vijfde etappe van de Giro d’Italia niet tot sprinten gekomen. De coureur van Team Jumbo-Visma zat in de hectische slotfase te ver om mee te doen voor de zege. Hij werd achtste.

De etappe naar Cattolica was verre van rustig. Het peloton was de hele dag nerveus. Niet alleen vanwege de technische aard van de finale, maar ook vanwege de kans op wind. Nadat alles weer samen kwam in de slotkilometers werd Groenewegen door Van Emden, Affini en Dekker naar voren gebracht. Door valpartijen werd de lead-out ontregeld, waarna Groenewegen zijn sprint niet meer kon rijden.

"Die foutjes zullen er uitgaan en dan ga ik er weer voor."

Dylan Groenewegen

“Ik maakte in de finale een paar fouten”, aldus Groenewegen. “Daardoor reed ik achter de feiten aan. De vorm is wel goed en ik krijg steeds meer ritme. Die foutjes zullen er uitgaan en dan ga ik er weer voor.”

"We verloren elkaar in de laatste kilometers uit het oog."

David Dekker

“We verloren elkaar in de laatste kilometers uit het oog”, vult David Dekker aan. “De finale was erg hectisch en gevaarlijk met veel rotondes, haakse bochten en valpartijen. We zaten daardoor te verspreid om een goede lead-out te kunnen doen. Dat heeft met ervaring te maken. Het is voor Edoardo en mij en anderzijds Dylan en Jos de eerste keer dat we met elkaar rijden.”

"We hebben veel vertrouwen in Dylan en in zijn lead-out. Er gaan zeker nog meer kansen komen."

Arthur van Dongen

Ploegleider Arthur van Dongen beaamde dat. “We wisten van tevoren dat het een hectische en gevaarlijke dag ging worden. Het was de hele dag nerveus en het was een kwestie van altijd op je hoede te blijven. Bij de val van Landa raakte de jongens elkaar kwijt waardoor Dylan niet meer in positie zat. We moeten ook reëel zijn. Het is de eerste keer dat ze met Dylan rijden. We hebben veel vertrouwen in Dylan en in zijn lead-out. Er gaan zeker nog meer kansen komen.”

Gerelateerde updates