Profiel
Groenewegen wint overtuigend in openingsrit Ronde van Wallonië

Groenewegen wint overtuigend in openingsrit Ronde van Wallonië

Dylan Groenewegen heeft de eerste etappe in de Ronde van Wallonië op zijn naam geschreven. De sprinter van Team Jumbo-Visma won op overtuigende wijze de massasprint in Héron en is daarmee ook de eerste leider in de Belgische etappekoers. Het is voor de Amsterdammer zijn eerste overwinning in zeventien maanden na zijn lange schorsing.

Met deze overwinning trekt Team Jumbo-Visma de goede lijn van de Tour de France door. Groenewegen tekent hiermee voor de vijfentwintigste zege van de zwart-gele formatie dit seizoen.


Groenewegen was na afloop emotioneel. “Het is een grote opluchting dat het nu eindelijk lukt. Ik voelde me in de Ronde van België ook al top in de finales, maar toen lukte het niet. De ploeg had vandaag de controle en deed een super goede lead-out. Ik ben nooit in het gedrang gekomen. Timo Roosen was als laatste man heel erg sterk en ik hoefde het alleen nog af te maken. Dat lukte gelukkig.”

"Het is een grote opluchting dat het nu eindelijk lukt"

Dylan Groenewegen

“Deze overwinning is meer dan een overwinning voor mij”, vervolgt Groenewegen. “Het was een hele lastig periode waarbij het fietsen op de tweede plaats kwam. Er is veel gebeurd. Natuurlijk met het ongeluk, maar ook in mijn privéleven. We zijn hard blijven werken. Om dan terug te winnen is wel heel erg fijn. De ploeg is de afgelopen tijd volle bak achter mij blijven staan en daar ben ik ze heel dankbaar voor. Dat heeft mij heel erg geholpen.”

Ploegleider Addy Engels was het eens met zijn kopman. “Ik ben in eerste instantie vooral heel blij voor hem dat het eindelijk weer gelukt is na zo’n zware periode. Het is voor hem en voor ons een enorme opluchting. We hebben als ploeg vandaag vanaf het begin de controle genomen en zijn dat blijven doen. Het was ons doel om Dylan in een positie te brengen waaruit hij vrij kon sprinten. Dat is gelukt. Het was een mooie teamprestatie.”

Gerelateerde updates