Profiel
Groenewegen vierde in eerste massasprint Giro d’Italia

Groenewegen vierde in eerste massasprint Giro d’Italia

Dylan Groenewegen is in zijn eerste massasprint na zijn comeback als vierde geëindigd in de tweede etappe van de Giro d’Italia. De sprinter van Team Jumbo-Visma werd in de straten van Novara door zijn ploeg goed in stelling gebracht, maar moest op de streep zijn meerdere erkennen in onder anderen ritwinnaar Tim Merlier.

De tweede etappe werd gecontroleerd door de sprintersploegen. Een vroege vlucht kreeg weinig ruimte en werd in de finale ingelopen. Groenewegen werd door Edoardo Affini en David Dekker goed gebracht in de hectische laatste kilometers. In het klassement veranderde er niks. Affini blijft tweede, gevolgd door Foss. Van Emden staat met een zevende plaats ook nog in de top tien.

"Ik ben een winnaar en wil altijd meer."

Dylan Groenewegen

“Ik moet tevreden zijn met een vierde plaats na negen maanden afwezigheid”, aldus Groenewegen. “Toch ben ik een beetje teleurgesteld. Ik ben een winnaar en wil altijd meer. Maar een vierde plaats in mijn eerste sprint is zeker niet zo slecht. Mijn benen voelen goed aan, dus ik kijk uit naar de volgende sprint. De ploeg reed heel sterk. Dit is mijn eerste keer met Dekker en Affini. Dat is even wennen, maar door hen zat ik heel goed geplaatst. De sprint ging vrij aardig en beter dan verwacht. Ik had misschien eerder moeten aangaan of iets minder lang moeten aarzelen. Maar dat gevoel moet ik weer terugkrijgen en het zelfvertrouwen ook.”

 / 

Gerelateerde updates