Groenewegen rondt perfect ploegenspel af in openingsrit Denemarken

Groenewegen rondt perfect ploegenspel af in openingsrit Denemarken

Dylan Groenewegen heeft de eerste etappe van de Ronde van Denemarken op zijn naam geschreven. In de straten van Esbjerg snelde de Amsterdammer na voortreffelijk werk van zijn ploeggenoten naar zijn derde zege van het seizoen.

Tijdens de 175 kilometer lange rit langs de westkust van Denemarken diende het peloton constant alert te zijn op de wind. Vijf koplopers kregen een vrijgeleide van het peloton. Mede door kopwerk van de manschappen van Team Jumbo-Visma bleef het vijftal de gehele dag binnen handbereik. Vijftien kilometer voor de streep werden de vluchters ingerekend.

In de laatste drie lokale rondes van elk 3,6 kilometer positioneerden de sprinttreinen zich in de voorste gelederen van het peloton. Edoardo Affini leverde een flinke inspanning door kilometers op kop te sleuren. De Italiaan rolde zo de rode loper uit voor Timo Roosen, Mike Teunissen en kopman Groenewegen. Na verder voorbereidend werk van Roosen was het aan Teunissen om Groenewegen te katapulteren richting de laatste honderden meters. De sprinter van Team Jumbo-Visma beschaamde het vertrouwen niet en tekende voor de achtentwintigste seizoenszege van de zwart-gele formatie.

"Toen ik aan ging, merkte ik gelijk dat het goed zat."

Dylan Groenewegen

“Deze overwinning is er eentje om door een ringetje te halen”, verklaarde de joviale Groenewegen na zijn derde overwinning van het seizoen. “We hebben de gehele dag de controle gehad over de koers. We wisten dat de laatste plaatselijke omlopen erg hectisch zouden zijn. Gelukkig hielden we in de smalle straten het overzicht en uiteindelijk bleek dat we als ploeg flink wat power over hadden. Mijn ploeggenoten hebben me in ideale positie afgeleverd. Toen ik aan ging, merkte ik gelijk dat het goed zat. We zullen als team proosten op deze overwinning en dan de blik weer richten op de aankomende etappes.”

"Dit zijn de dagen waarvoor je het doet."

Jan Boven

Ploegleider Jan Boven zag de vooraf besproken wedstrijdtactiek veranderen in een succesnummer. “We waren ons er op voorhand van bewust dat we met Dylan een goede kans zouden maken op de overwinning. Het was zaak om in de hectische slotfase goed van voren te zitten. Het werk van de ploeg pakte uiteindelijk prima uit en Dylan reed vervolgens naar een prachtige zege. Dit zijn de dagen waarvoor je het doet. Het is mooi om te zien wanneer een plan perfect werkt. We zullen de komende dagen steeds rijden om te winnen. Aan het eind van de week zullen we zien of er iemand in staat is een mooi klassement te rijden. Eerst op naar de dag van morgen.”

 / 

Gerelateerde updates