Shop
Groenewegen nipt geklopt, maar verlaat Valencia wel met puntentrui

Groenewegen nipt geklopt, maar verlaat Valencia wel met puntentrui

Het is Dylan Groenewegen niet gelukt de trilogie te voltooien in de Ronde van Valencia. In de derde massasprint werd de Amsterdammer voor het eerst geklopt. Team Jumbo-Visma heeft desondanks een succesvolle ronde achter de rug. De geel-zwarte formatie van Grischa Niermann en Arthur van Dongen keert huiswaarts met twee etappezeges en de puntentrui van Dylan Groenewegen.

Groenewegen kwam in de korte slotetappe naar Valencia net tekort voor zijn derde etappezege. In de massasprint werd hij nipt geklopt door zijn landgenoot Fabio Jakobsen.

Team Jumbo-Visma controleerde de etappe samen met de andere sprintersploegen vanaf de start waardoor de vlucht van de dag niet meer dan een minuut voorsprong kreeg. Groenewegen werd in de laatste kilometers in stelling gebracht door Jos van Emden, Pascal Eenkhoorn en Christoph Pfingsten nadat Maarten Wynants en Paul Martens het voorbereidende werk hadden opgeknapt. Groenewegen begon zijn sprint vanuit het wiel van Jakobsen, maar kwam op de streep enkele millimeters tekort.

“Ik zat in een goede positie”, aldus Groenewegen. “Dat hadden we als ploeg goed voor elkaar. Ik zat bij Jakobsen in het perfecte wiel. Misschien zat ik er iets te dicht op, waardoor ik een zwieper niet kon opvangen. Daarmee verloor ik snelheid en toen was het eigenlijk om zeep. De volgende keer moet ik zorgen dat ik iets meer de controle houd.”

Ploegleider Grischa Niermann zag wederom een sterke ploeg. “Dat het vandaag niet lukt, is zuur. We hadden graag een derde etappezege mee naar huis willen nemen. Maar dat is wielrennen. Soms win je en soms verlies je. We hadden de etappe onder controle en Dylan zat waar hij moest zitten. Met twee etappezeges en de puntentrui hebben we een hele goede week gehad, de val van Tobias Foss helaas uitgezonderd.”

 / 

Gerelateerde updates