Shop
Groenewegen besluit seizoen met derde plaats in Drenthe

Groenewegen besluit seizoen met derde plaats in Drenthe

Dylan Groenewegen is als derde geëindigd in de Ronde van Drenthe. De 28-jarige Nederlander handhaafde zich de hele dag in de voorste gelederen, maar het peloton kwam te laat om vroege vluchter Rune Herregodts terug te pakken. Groenewegen legde het in de sprint af tegen Andrea Pasqualon.

“We hebben een goede koers gereden als ploeg”, aldus Groenewegen, die als gastrenner met het Development Team meedeed. “We waren altijd wel in controle. Helaas raakten we Owen Geleijn en Hidde van Veenendaal snel kwijt door valpartijen. Ik ben toen zelf ook gevallen en daardoor kwam ik op behoorlijke achterstand. De ploeg heeft me weer terug in positie gebracht. In de plaatselijke ronden zat Rick Pluimers scherp mee. Toen die groep werd teruggepakt zijn we gelijk gaan rijden, maar we konden de koploper niet meer pakken. In de sprint zat ik even klem en kreeg de nummer twee een gaatje. Uiteindelijk hebben we een volwassen en goede koers gereden.”

Ploegleider Sierk Jan de Haan was te spreken over de teamprestatie. “Het was een zware dag vandaag, een echte afvalkoers. Aan het begin was het koud en naarmate de koers vorderde ging de wind een rol spelen. Daardoor werd het zenuwachtig richting de kasseistroken en de eerste strook bracht wat valpartijen teweeg. Wij waren helaas de klos met Hidde en Owen, maar zij maken het naar omstandigheden goed. Dat was voor ons even schakelen. We hebben wel finale kunnen rijden met de vier overgebleven mannen. We hebben geprobeerd om Dylan uit te spelen, maar er bleef één mannetje vooruit. Die was heel sterk. Dylan eindigt op het podium en we hebben in de finale kunnen meestrijden, dus wij kunnen met een goed gevoel de winter in.”

 / 

Gerelateerde updates