Profiel
Goede uitgangspositie Teunissen voorafgaand aan tijdrit BinckBank Tour

Goede uitgangspositie Teunissen voorafgaand aan tijdrit BinckBank Tour

Mike Teunissen staat na de derde etappe in de BinckBank Tour vijfde in het algemene klassement. De Limburger mengde zich in Aalter in de massasprint en eindigde net buiten de top tien.

Nadat de vroege vlucht in de laatste drie kilometer werd ingelopen, bracht Team Jumbo-Visma kopman Mike Teunissen naar voren. In de technische laatste twee kilometer verloor Teunissen zijn positie, waarna hij van te ver aan zijn sprint moest beginnen.

“Het was een heel gevaarlijke etappe,” aldus Teunissen. “De omloop was zeer technisch en de natte omstandigheden speelden ook een grote rol. Ik werd goed gebracht in de gevaarlijke en smalle finale, maar ik raakte de jongens een beetje kwijt. Daardoor kwam ik te ver te zitten.”

Ploegleider Arthur van Dongen was vooral blij dat zijn ploeg zonder kleerscheuren door de etappe is gekomen. “Het was een hectische finale. Erg smal en veel bochten. Gelukkig hadden we de laatste kilometers al vaak genoeg gezien. Het was de bedoeling om met Mike te sprinten. Hij werd goed gebracht, maar ze raakten elkaar in de finale een beetje kwijt. Door de aard van het parcours was het daarna lastig om elkaar weer terug te vinden. Er was geen opschuiven meer aan. Dat is jammer. We hadden op meer gehoopt.”

De BinckBank Tour gaat morgen verder met een tijdrit van iets meer dan acht kilometer in Riemst. Van Dongen kijkt alvast vooruit naar de race tegen de klok. “Mike staat nog altijd vijfde in het klassement. Dat is een goede uitgangspositie. Het klimmetje in de tijdrit van morgen gaat zeker voor verschillen zorgen.”

Gerelateerde updates