Profiel
Goede dag voor Kruijswijk in derde etappe Giro d’Italia van Enna naar Etna

Goede dag voor Kruijswijk in derde etappe Giro d’Italia van Enna naar Etna

Steven Kruijswijk heeft in de derde etappe van de Giro d’Italia goede zaken gedaan voor zijn klassement. De kopman van Team Jumbo-Visma klom op de Etna met de besten mee omhoog en eindigde de etappe als tiende vlak achter Nibali en Fuglsang. In het klassement staat de Brabander ook tiende op 1.15 van de nieuwe leider Joao Almeida.

De etappe werd gekenmerkt door een vroege vlucht van acht renners. Ze kregen iets meer dan vijf minuten voorsprong en streden uiteindelijk om de zege. Daarachter werd Kruijswijk goed omringd door zijn ploeggenoten en in een ideale positie naar de slotklim gebracht. Terwijl de ene na de andere renner moest lossen, had Kruijswijk het voorin lastig met de tempowisselingen. Hij kon echter telkens weer terugkeren door zijn eigen tempo te blijven rijden.

“Het was een heel zwaar ritje”, aldus Kruijswijk. “Het tempo lag vooral op het laatst heel hoog. Toen werd het ook uit elkaar gereden. Ik kon gelukkig zelf net mee, maar gemakkelijk was het niet. Voor vandaag was het goed genoeg, maar het moet wel nog verbeteren. Ik had een goed gevoel en ik heb ook niet heel veel tijd verloren. Ik mis nog net die paar procent om echt mee te doen. Vandaag was een test en ik ben blij dat ik die goed heb doorstaan. De Giro is nog lang en je weet nooit wat er nog kan gebeuren. Dat zag je ook vandaag weer met klassementsmannen die er doorgezakt zijn of door brute pech zijn weggevallen.”

Ploegleider Addy Engels ziet dat net zo. “De tijdrit was niet de start die we gehoopt hadden, maar het klassement ziet er na vandaag voor ons veel beter uit. Enkele concurrenten hebben tijd verloren, dus dat is al een bonus. Steven mist na zijn blessureleed nog wedstrijdritme en hardheid, maar we weten ook dat Steven in een grote ronde kan verbeteren.”

 / 

Gerelateerde updates