Shop
Gloag toont zich in finale van bergetappe Ronde van Valencia

Gloag toont zich in finale van bergetappe Ronde van Valencia

Tom Gloag heeft de finale van de tweede etappe van de Ronde van Valencia mede kleur gegeven. De jongeling, bezig aan zijn eerste rittenkoers in het geel-zwart van Team Jumbo-Visma, plaatste in de slotkilometers een aanval aan de kop van de koers. Gloag beëindigde de etappe uiteindelijk als nummer negen, in dezelfde tijd als dagwinnaar Giulio Ciccone.

De tweede etappe van de Ronde van Valencia zal de renners niet in de koude kleren gaan zitten. Met liefst zeven beklimmingen was het de gehele dag klimmen en dalen geblazen in het oosten van Spanje. Vijf renners zagen hun kans schoon om te ontsnappen. Kansrijk was de situatie van de vluchters nooit, al hielden twee van hen het lang vol.

Nadat enkele ploegen het peloton een verschroeiend tempo oplegden richting de top van de Alto de Pinos trok Brandon McNulty van UAE Team Emirates ten aanval. De Amerikaan sloeg een gat, dat enkele ogenblikken later indrukwekkend werd gedicht door Gloag. De 21-jarige Brit reed op het stijgende wegdek rap richting de kop van de koers. In de slotkilometer keerde een groep renners terug bij het tweetal vooraan.

“Al met al een mooie dag”, zo omschrijft Gloag de tweede etappe van de Spaanse rittenkoers. “Het parcours was heel uitdagend en de jongens hebben me uitstekend uit de wind gehouden. Daar neem ik mijn petje voor af. Ik wilde zien in hoeverre ik me vandaag kon meten met de grote jongens. Ik voelde me sterk genoeg om het gat te dichten naar McNulty. Helaas zat de overwinning er uiteindelijk net niet in, maar ik was er zeker dichtbij. Dit is in het hele leerproces weer een mooie stap. Het klinkt misschien cliché, maar ik bekijk het echt dag per dag. Alles staat in het teken van verbeteren. De komende dagen ga ik zeker mijn best doen om het vertrouwen van de ploeg terug te betalen met een mooie eindklassering. We zullen wel zien waar het schip strandt.”

"Alles staat in het teken van verbeteren"

Thomas Gloag

Ploegleider Frans Maassen geeft de coureur van zijn team bijval. “Een ontzettend knappe prestatie van Tom. Op deze hectische en loodzware dag heeft de ploeg hem goed beschermd en zaten we uiteindelijk in de finale met een aantal mannen bij de beteren. Heel even leek er voor Tom meer in te zitten, maar hetgeen hij vandaag heeft laten zien stemt ons zeer tevreden met het oog op de nabije toekomst. De verwachting is dat het morgen een tactische koers wordt. Wellicht is er een kans dat een groep vluchters zal strijden voor de dagzege, maar niet iedereen zal er zomaar tussenuit kunnen glippen. We gaan bezien wat de komende dagen nog gaat brengen voor onze ploeg”, vertelt Maassen.

Volta a la Comunitat Valenciana

Stage 2

Uitslag
Klassement

Gerelateerde updates