Shop
Gloag sterk in koninginnenrit Ronde van Romandië

Gloag sterk in koninginnenrit Ronde van Romandië

Tom Gloag heeft in de vierde etappe van de Ronde van Romandië een sterke prestatie neergezet. Na het uitvallen van de zieke Tobias Foss en Robert Gesink slaagde de 21-jarige Brit erin om in de bergrit naar skidorp Thyon 2000 als tiende over de streep te komen.

Al vroeg op de dag kreeg Team Jumbo-Visma twee bittere pillen te slikken. Foss, de nummer drie van het klassement, en Gesink werden met lichte gezondheidsproblemen wakker en besloten met het oog op de Giro d’Italia de rittenkoers te verlaten.

In de koninginnenrit kreeg het peloton de nodige beklimmingen voor de kiezen. Scherprechter was de klim naar Thyon 2000, die voor het eerst sinds lange tijd weer moest worden beklommen. Halverwege de 22 kilometer lange klim moesten Steven Kruijswijk en Gloag de favorietengroep laten gaan, maar Gloag gaf zich niet gewonnen. De Brit reed op eigen tempo naar boven en kwam uiteindelijk als tiende over de finish. Hij bezet de elfde plaats in het algemeen klassement.

"Tom heeft het heel knap gedaan vandaag", complimenteert ploegleider Merijn Zeeman zijn pupil. "Toen de snelheid op de slotklim omhoog ging, brak de favorietengroep in tweeën. Tom koos zijn eigen tempo en raapte in de laatste acht kilometer nog heel veel renners op. Hij heeft alles gegeven en kwam volledig kapot over de finish. Een tiende plek is een mooi resultaat voor een eerstejaarsprof."

 / 

Tour de Romandie

Stage 4

Uitslag
Klassement
1
Adam Yates
UAE Team Emirates 13:14:41
2
Matteo Jorgenson
Movistar Team +00:00:19
3
Damiano Caruso
Bahrain - Victorious +00:00:27
11
Thomas Gloag
Jumbo-Visma +00:02:14
32
Steven Kruijswijk
Jumbo-Visma +00:06:00
71
Gijs Leemreize
Jumbo-Visma +00:26:41
103
Jos van Emden
Jumbo-Visma +00:47:59

Gerelateerde updates