Shop
Geslaagde test voor Roglic in GP Denain

Geslaagde test voor Roglic in GP Denain

Primoz Roglic heeft zijn benen laten spreken in de Grand Prix de Denain. De 32-jarige Sloveen van Team Jumbo-Visma kleurde de finale met een kopgroep van vijf en leek op weg naar een ereplaats, maar werd net voor de streep teruggepakt.

Voor Lennard Hofstede verliep de wedstrijd minder voorspoedig. De Westlander kwam hard ten val en brak daarbij zijn rechterenkel.

Direct na de start vormden vijf renners de kopgroep van de dag. Zij kregen in het vlakke gedeelte een voorsprong van maximaal vijf minuten. De tweede helft van de koers kende twintig kilometer aan kasseistroken en daar schoot het peloton in gang. INEOS trok nadien op één van de stroken hard door, waarna opnieuw vijf renners een gat kregen ten opzichte van het peloton. De sterke Roglic, afgelopen zondag nog eindwinnaar in Parijs-Nice, volgde de collectieve aanval en sloot na een forse inspanning aan bij die kopgroep. Lange tijd leken ze uit te mogen maken wie er met de zege aan de haal ging, maar daar dacht een uitgedund peloton anders over.

"Ik denk dat vandaag ons veel beter heeft gemaakt met het oog op de zomer."

Grischa Niermann

“Het was een speciale en moeilijke dag, maar het ging goed”, aldus Roglic. “Het is totaal iets anders om op kasseien te rijden. Ik heb dingen geleerd waar ik niet aan gewend was, zoals de nervositeit voorafgaand aan de kasseistroken. Positionering is heel belangrijk en dat maakt het ook gevaarlijk. Ik ben niet ontevreden over het uiteindelijke resultaat, omdat dat niet het ultieme doel van vandaag was.”

Ploegleider Grischa Niermann prees de inspanningen van Roglic. “We waren hier om de mannen en het materiaal te testen en Primoz heeft het super gedaan. We hebben veel geleerd voor de kasseirit in de Tour de France. Echt koersen op de kasseien is iets anders dan een verkenning. Jonas was kansloos na zijn lekke band in de tweede lokale ronde. We kunnen buiten de val van Lennard tevreden terugkijken op vandaag, omdat we hebben gedaan waarvoor we gekomen zijn. Ik denk dat vandaag ons veel beter heeft gemaakt met het oog op de zomer.”

 / 

Grand Prix de Denain - Porte du Hainaut

One day race

Gerelateerde updates