Gemiste kans voor Team Jumbo-Visma in achtste etappe Giro d’Italia

Gemiste kans voor Team Jumbo-Visma in achtste etappe Giro d’Italia

Team Jumbo-Visma heeft zich in de achtste etappe van de Giro d’Italia niet kunnen mengen in de strijd om de dagzege. Tobias Foss, George Bennett en Koen Bouwman kwamen in het peloton over de streep op iets minder dan vijf minuten van ritwinnaar Victor Lafay.

In de bergachtige etappe naar Guardia Sanframondi lag het tempo vanaf de start erg hoog. Team Jumbo-Visma was in de beginfase heel actief en sloop mee met diverse ontsnappingen. De geel-zwarte formatie zat desondanks niet mee toen een kopgroep uiteindelijk de zegen van het peloton kreeg.

"We hadden het plan om mee te zitten in de ontsnapping"

Addy Engels

“We hadden het plan om mee te zitten in de ontsnapping”, aldus ploegleider Addy Engels. “Koen was daarvoor de aangewezen persoon. Hij zat ook goed in positie. Hij heeft het een aantal keren geprobeerd, maar uiteindelijk is het dan ook een loterij. Je kunt ook niet overal op reageren. Toen de kopgroep weg was, hebben we in dienst gereden van Tobias. De mannen zaten op het laatst goed geplaatst en hebben geen tijd verloren. Ook Dylan en David hebben de etappe goed beëindigd. Dus al bij al was het geen vervelende dag voor ons.”

"Het is voor hem een mooie kans om stappen te maken in zijn ontwikkeling als ronderenner"

Addy Engels

Engels blikt ook alvast vooruit op de etappe van morgen. “Morgen is het veel lastiger dan vandaag. Er zit zelfs een stuk onverhard in naar de aankomst toe. Het zal morgen echt een gevecht worden tussen de klassementsmannen. Of een kopgroep de ruimte krijgt zal van een aantal factoren afhangen, maar we gaan zeker weer proberen om mee te zitten. Daarnaast gaan we ook Tobias zo goed mogelijk ondersteunen en hem helpen om hier nu een goed klassement te rijden. Hij staat er mooi tussen. Het is voor hem een mooie kans om stappen te maken in zijn ontwikkeling als ronderenner.”

Gerelateerde updates