Shop
Geen succes voor Groenewegen en Roosen in tweede etappe UAE Tour

Geen succes voor Groenewegen en Roosen in tweede etappe UAE Tour

Team Jumbo-Visma heeft in de tweede etappe van de UAE Tour de kaart van Timo Roosen getrokken, maar de Brabander kwam in de hectische slotfase tekort voor een toptienklassering.

De etappe vanuit Hatta, met de nodige hoogtemeters, werd vanuit het vertrek gecontroleerd. Twee renners kregen een maximale voorsprong van bijna vier minuten, maar werden al voor de laatste twintig kilometer ingelopen.

Beoogd kopman Laurens De Plus ging deze morgen niet meer van start in de tweede etappe. De Belg, vorig jaar winnaar van de BinckBank Tour, voelde zich niet fit en keerde huiswaarts.

“Het plan was om met Dylan te sprinten," aldus Roosen. "Hij zat er nog bij na de twee klimmetjes in de finale. De mannen zaten goed van voren en ik heb wat ingehouden om Dylan te gaan ophalen. Helaas viel het niet meer stil en Dylan zat op zijn limiet. Om dan nog goed voorin te geraken was erg lastig. Het is mij met een paar tussensprintjes uiteindelijk nog gelukt om naar voren te rijden. Vooral met hulp van Christoph, Tony en Koen. Maar omdat ik van ver kwam, zat ik op de limiet in de laatste kilometer. In het gedrang had ik geen overschot meer om in een goede positie de bochten in te gaan. Daardoor zat ik dus wat te ver bij het opdraaien van het steile stuk van de Hatta Dam."

Ploegleider Grischa Niermann beaamt de woorden van zijn renner. "We zouden voor Dylan gaan. Toen de finale te zwaar bleek voor hem, hebben we de kaart van Timo getrokken.”

 / 

Gerelateerde updates