Profiel
Geen problemen Team Jumbo-Visma in vierde etappe Giro d'Italia

Geen problemen Team Jumbo-Visma in vierde etappe Giro d'Italia

Steven Kruijswijk is de vierde etappe van de Giro d’Italia zonder kleerscheuren doorgekomen. De kopman van Team Jumbo-Visma werd in de finale goed omringd door zijn ploeggenoten en behield zijn tiende plek in het algemeen klassement.

Een kleine kopgroep werd ruim voor de finish ingelopen. De etappe eindigde in een massasprint die werd gewonnen door Arnaud Démare.

“We zijn veilig binnengekomen vandaag”, aldus Kruijswijk. “In de finale was het wel even opletten. Het regende in de afdaling en de weg begon wat nat te worden. Daardoor zaten we niet echt op ons gemak, maar we zijn er goed doorgekomen. De jongens hielden me goed van voren. Dat was ook wel nodig met de smalle wegen en het slechte wegdek.”

"Ik heb nu het niveau dat ik gehoopt en verwacht had."

Steven Kruijswijk

De kopman van Team Jumbo-Visma is blij met zijn huidige vorm en hoopt in de loop van Giro nog wat te verbeteren. “Ik heb nu het niveau dat ik gehoopt en verwacht had. Ik heb er vertrouwen in dat mijn conditie nog zal verbeteren. Dit jaar heb ik weinig koersdagen gehad, waardoor ik nu nog niet mijn topniveau heb bereikt. Als alles loopt zoals het moet, dan verwacht ik dat ik dit niveau kan vasthouden of zelfs verbeteren.”

 / 

Gerelateerde updates