Shop
Geen hoofdrol voor Team Jumbo-Visma in veertiende Giro-etappe

Geen hoofdrol voor Team Jumbo-Visma in veertiende Giro-etappe

De veertiende etappe van de Ronde van Italië is vanuit het perspectief van Team Jumbo-Visma zonder veel noemenswaardigheden verlopen. Op voorhand rees de vraag of de rit zou eindigen in een sprint of dat de vluchters andermaal hun kans mochten gaan. Dat laatste bleek het geval, met Nico Denz opnieuw als ritwinnaar.

De rit startte op Zwitsers grondgebied in Sierre. Na de beklimming van de Simplonpas, een klim van om en nabij de twintig kilometer, keerde het peloton weer terug in Italië. De regen kwam ook vandaag met bakken uit de hemel. Team Jumbo-Visma zette zich in de beginfase kort op kop van het peloton, om enkele kortgeklasseerde renners in het gareel te houden.

De roze leiderstrui wisselde van schouders. Vroege vluchter Bruno Armirail reed met zijn medevluchters voldoende voorsprong bijeen om zijn achterstand van ruim achttien minuten in één etappe ongedaan te maken. Het peloton bolde uiteindelijk meer dan 21 minuten later dan dagwinnaar Denz over de streep.

"We weten allemaal dat de slotweek uiteindelijk beslissend zal worden"

Marc Reef

“Het was weer een koude en natte dag”, vertelt ploegleider Marc Reef na afloop. “We hebben ons goed gekleed en de gehele dag in een goede positie gezet. Op die manier zijn we de dag goed doorgekomen. We zijn blij dat het vandaag niet is uitgedraaid op een massasprint, want dat had een hoop nervositeit met zich meegebracht. Op voorhand verwachtten we niet dat de roze trui vandaag van schouders zou wisselen. Gedurende de dag werd dat scenario alsmaar realistischer. Nu zal een ander team de controle gaan nemen in de koers. FDJ zal alles in het werk stellen om de roze trui te verdedigen. Het parcours van morgen leent zich wel voor verschuivingen in het klassement. Tot nu toe hebben de klassementsmannen elkaar, los van de tijdritten, pas een keer echt getest. Het hangt van veel factoren af hoe de etappe van morgen gaat verlopen. We weten allemaal dat de slotweek uiteindelijk beslissend zal worden.”

Gerelateerde updates