Profiel
Geen hoofdrol voor Team Jumbo-Visma in derde etappe Ronde van Zwitserland

Geen hoofdrol voor Team Jumbo-Visma in derde etappe Ronde van Zwitserland

Team Jumbo-Visma heeft geen rol van betekenis kunnen spelen in de derde etappe van de Ronde van Zwitserland. Sam Oomen was met een eenentwintigste plaats de best geklasseerde renner van Team Jumbo-Visma. De Nederlander staat nu tweeëntwintigste in het klassement op iets meer dan een minuut van ritwinnaar en nieuwe leider Mathieu van der Poel.

Op de laatste beklimming werd de vroege vlucht ingelopen waarna er hard doorgetrokken werd door de favorieten. Hierdoor brak het peloton in stukken. Een selecte groep bleef over met Oomen, Dumoulin en Tolhoek namens Team Jumbo-Visma.

"We hadden hier graag meegesprint met Mike, maar die slotklim was net iets de lastig voor hem."

Frans Maassen

Ploegleider Frans Maassen keek met gemengde gevoelens terug op de etappe. “We hadden hier graag meegesprint met Mike, maar die slotklim was net iets de lastig voor hem. Het was een eerlijke klim. Aan de andere kant zaten Sam, Antwan en Tom goed mee. Het is mooi om te zien dat Tom dit nu al kan.”

"Ik had ergens de hoop dat ik mij in de eerste dagen wel een keer kon mengen."

Mike Teunissen

Teunissen had gehoopt mee te kunnen sprinten. “Ik had ergens de hoop dat ik mij in de eerste dagen wel een keer kon mengen. De ritten zijn helaas niet uitgelopen op pure sprints. Het gaat niet slecht, maar ik mis nog net die paar procentjes om echt mee te kunnen doen. Dat is jammer, maar de Ronde van Zwitserland is wel een ronde die een goede voorbereiding is op de Tour de France. Mijn vorm aanscherpen is dan ook mijn doel voor deze week.”

Gerelateerde updates