Shop
Geen hoofdrol Team Jumbo-Visma in finale koninginnenrit Hongarije

Geen hoofdrol Team Jumbo-Visma in finale koninginnenrit Hongarije

Team Jumbo-Visma heeft in de vierde etappe van de Ronde van Hongarije niet kunnen meestrijden aan het front. Gijs Leemreize eindigde als best geklasseerde Team Jumbo-Visma-renner op de vijftiende stek.

De koninginnenrit voerde de renners naar het hoogste punt van Hongarije. Met de beklimming van de Kékestető klom het peloton naar bijna duizend meter hoogte. Na een aantal dagen spurten met daarin toptienklasseringen voor Olav Kooij (zevende en vierde) en Mike Teunissen (tweede) was het woord vandaag aan de klimmers.

Het begin van de slotklim werd door veel renners goed verteerd. Op de flanken van de Kékestető konden de zwart-gelen lang mee. Toen de stijgingspercentages de hoogte in schoten en de favorieten hun kruit niet langer droog hielden, moesten de manschappen van de Nederlandse formatie echter passen. Leemreize slaagde er het langst in om zijn wagonnetje aan te haken bij de klassementsrenners.

"Helaas had Gijs vandaag niet de benen om een echte uitschieter te maken."

Frans Maassen.

Ploegleider Frans Maassen gaf na afloop te kennen dat de etappe van vandaag niet helemaal liep zoals vooraf gepland. “Nadat we in de afgelopen drie dagen onze sprinter als belangrijkste pionier hadden, was vandaag Gijs onze kopman. Het doel was om met hem kort te rijden in de daguitslag. Dan zouden we automatisch ook hoog komen te staan in het algemeen klassement. Helaas had Gijs vandaag niet de benen om een echte uitschieter te maken. Dat is balen. De focus gaat nu op de slotetappe van morgen. Het plan is om met Olav mee te sprinten voor de overwinning.”

Gerelateerde updates