Profiel
Geen grote rol van betekenis voor Team Jumbo-Visma in eerste bergetappe Tirreno

Geen grote rol van betekenis voor Team Jumbo-Visma in eerste bergetappe Tirreno

De vierde etappe van de Tirreno-Adriatico was een zware bergetappe voor het peloton. Team Jumbo-Visma speelde onderweg geen grote rol van betekenis.

Het tempo lag hoog vanaf de start, waardoor de kopgroep pas laat ontstond. Vanaf de Forca di Gualdo dunde het peloton verder uit. Alleen Christoph Pfingsten en Pascal Eenkhoorn wisten stand te houden in het peloton tot de laatste klim. Daarna voerden de klassementsmannen het tempo op en werden de resterende koplopers ingerekend.

“Christoph en Pascal gingen heel lang mee in de grote groep, maar op de laatste beklimming knalde die groep uit elkaar en konden ook zij niet meer mee. De omstandigheden waren goed, al hadden we wel voor het eerst een regenbui in de bergen,” aldus ploegleider Addy Engels.

Vooruitkijkend op de dag van morgen schat Engels in dat het wederom een lastige dag wordt. “Morgen is de aankomst bergop en daar hebben we niet echt iemand voor mee. Het is voor ons zaak om te overleven zodat we ons kunnen richten op de dagen die nog komen. Natuurlijk gaan we wel proberen om mee te gaan in een ontsnapping als de situatie zich daarvoor leent.”

Gerelateerde updates