Shop
Geen ereplaats voor Team Jumbo-Visma in openingsrit Burgos

Geen ereplaats voor Team Jumbo-Visma in openingsrit Burgos

Team Jumbo-Visma is de Ronde van Burgos zonder resultaat gestart. De vijfdaagse rittenkoers in het noorden van Spanje begon met een lastige aankomst bergop. Voor de renners van de Nederlandse ploeg bleek de aankomst te lastig om een rol van betekenis te kunnen spelen.

Met Chris Harper in de gelederen heeft Team Jumbo-Visma een man met klassementsambities voor deze Ronde van Burgos. “Het doel was om Chris zo dicht mogelijk bij de klassementsmannen te hebben in de uitslag”, vertelt ploegleider Robert Wagner. Uiteindelijk kwam Harper tekort op de steile slotklim en verloor de Australiër een aantal seconden op de concurrentie.

"Het doel was om Chris zo dicht mogelijk bij de klassementsmannen te hebben in de uitslag"

Robert Wagner

De Duitse ploegleider kijkt realistisch naar zijn ploeg. “We wisten dat we niet de mannen hebben om mee te doen om de dagzege vandaag. De jongens hebben goed werk geleverd door Chris goed af te zetten. Het is een aankomst die hem niet perfect ligt, dus wilden we de schade beperken. Dat is redelijk gelukt. Chris verliest nu een aantal seconden, maar er is geen man overboord.”

Vuelta a Burgos

Stage 1

Gerelateerde updates