Shop
Foss zesde in Algarve na offensieve koers Team Jumbo-Visma

Foss zesde in Algarve na offensieve koers Team Jumbo-Visma

Tobias Foss heeft op de laatste dag van de Volta ao Algarve zijn zesde plek behouden. De lastige rit naar de Alto de Malhão werd mede gekleurd door Pascal Eenkhoorn en Johannes Staune-Mittet, die onderdeel uitmaakten van een grote kopgroep. Foss reed ook naar de zesde plek in de daguitslag.

In de beginfase van de etappe lag het tempo erg hoog en kon er niemand ontsnappen. Na eerdere pogingen van onder anderen Pascal Eenkhoorn, lukte het een twintigtal renners zich los te maken van het peloton. Voor Team Jumbo-Visma wist naast Eenkhoorn ook Staune-Mittet mee te springen. De jonge Noor droeg voor de gelegenheid de witte jongerentrui en was vastberaden dat tricot te laten zien. De kopgroep kreeg een maximale voorsprong van drie minuten, alvorens het gat langzaam werd gedicht.

Op het lastige einde van de etappe diende de Alto de Malhão tweemaal bedwongen te worden. Op de eerste beklimming konden de favorieten voor de dagzege zich al onderscheiden. Foss en Staune-Mittet handhaafden zich voorin richting de slotklim. Daarop kon Foss net niet mee met het tempo van de vijf koplopers.

"Met een ontsnapping van twintig renners zaten we met Pascal en Johannes perfect vertegenwoordigd."

Maarten Wynants

Voorafgaand aan de laatste rit lag er volgens ploegleider Maarten Wynants een duidelijk strijdplan. “We hadden de verwachting dat Ineos en FDJ de koers hard gingen maken. Daarom wilden we iemand mee hebben in de ontsnapping om de eerste beklimming van de Alto de Malhão te overleven. Met een ontsnapping van twintig renners zaten we met Pascal en Johannes perfect vertegenwoordigd. Toen brak op de eerste beklimming van de Malhão FDJ de koers open en kon Johannes bij de kopgroep blijven. Dat was belangrijk in de hulp voor Tobias. Jammer genoeg had die niet genoeg meer in de benen voor de ritoverwinning.”

Wynants zag zijn mannen een gedegen meerdaagse rijden. “De youngsters hebben zich goed laten zien, Robert is op zijn oude vertrouwde niveau, Pascal heeft goede dingen laten zien voor de klassiekers en Tobias was ook heel goed. Het enige jammere was zijn val van een aantal dagen geleden, anders speelde hij nog mee om het podium van het klassement. Dat is het enige minpunt van deze week, maar ook dat hoort erbij.”

 / 

Volta ao Algarve em Bicicleta

Stage 5

Uitslag
Klassement
1
Remco Evenepoel
Quick-Step Alpha Vinyl Team 19:35:03
2
Brandon McNulty
UAE Team Emirates +00:01:17
3
Daniel Felipe Martínez
INEOS Grenadiers +00:01:21
6
Tobias Foss
Jumbo-Visma +00:02:04
30
Robert Gesink
Jumbo-Visma +00:10:56
32
Johannes Staune-Mittet
Jumbo-Visma +00:11:32
75
Pascal Eenkhoorn
Jumbo-Visma +00:29:20
87
Michel Hessmann
Jumbo-Visma +00:33:45

Gerelateerde updates