Profiel
Foss tweede in klassement na derde etappe Giro d’Italia

Foss tweede in klassement na derde etappe Giro d’Italia

George Bennett heeft in de derde etappe van de Giro d’Italia geen averij opgelopen. De kopman van Team Jumbo-Visma kwam in het bijzijn van Tobias Foss en Koen Bouwman in het peloton over de streep, op vier seconden van etappewinnaar en voormalig Team Jumbo-Visma-renner Taco van der Hoorn.

De heuvelachtige etappe van Biella naar Canale werd gekleurd door acht renners. Ze kregen een maximale voorsprong van zes minuten. Uiteindelijk beet het peloton zijn tanden stuk op een sterke Van der Hoorn. Team Jumbo-Visma reed gegroepeerd rond Bennett. Bouwman was met een vijftiende plaats uiteindelijk de best geklasseerde renner van de geel-zwarte formatie. In het klassement staat Foss nu tweede op zestien seconden van leider Ganna.

"Het doel was om George veilig aan de streep te krijgen"

Arthur van Dongen

“Onze doelstelling voor vandaag is behaald”, aldus ploegleider Arthur van Dongen. “Het doel was om George veilig aan de streep te krijgen. Dat is prima gelukt. De etappe was te zwaar voor onze snelle mannen. We waren voorbereid op een nerveuze etappe met veel aanvallen. We hadden dat ook verwacht, maar uiteindelijk kwamen die er niet. Ik denk dat de meeste ploegen nog hun kruit droog willen houden. Met Taco heeft de etappe een verdiende winnaar. Bij ons was hij een zeer gewaardeerde renner, maar zijn capaciteiten komen nu meer tot zijn recht. Dat is erg mooi om te zien.”

"Morgen ligt onze focus volledig bij George. We zijn hier om een klassement te rijden met hem"

Arthur van Dongen

Morgen volgt er een tweede test voor de klassementsrenners met een aankomst bergop in Sestola. Van Dongen blikt alvast vooruit. “Morgen ligt onze focus volledig bij George. We zijn hier om een klassement te rijden met hem. Dat Tobias nu tweede staat in het klassement is leuk, maar van ondergeschikt belang. Hij is hier om George te helpen. Al doet Tobias het wel goed. Hij heeft zeker stappen gezet. Hij voelt zich goed en heeft een prima voorbereiding gehad. Dat hij als jonge gast in de jongerentrui mag rijden is alleen maar mooi voor hem.”

Gerelateerde updates