Shop
Foss stijgt dankzij solide tijdrit naar top tien in Algarve

Foss stijgt dankzij solide tijdrit naar top tien in Algarve

Tobias Foss is dankzij de vierde plaats in de tijdrit opgeklommen naar de zesde stek in het algemeen klassement van de Volta ao Algarve. In de ruim 32 kilometer lange race tegen de klok gaf hij een minuut en elf seconden toe op ritwinnaar Remco Evenepoel. De Noor van Team Jumbo-Visma liet zien dat het vroeg in het seizoen met de vorm wel snor zit.

Eerder op de dag reden Duits beloftenkampioen tijdrijden Michel Hessmann, Johannes Staune-Mittet en Robert Gesink een eveneens noemenswaardige chrono. Het trio eindige bij de beste dertig in de tijdrit die de renners in ideale koersomstandigheden van Vila Real de Santo António naar Tavira leidde.

 / 

Foss kwam eerder deze week ongelukkig ten val in de slotfase van de tweede etappe. De Noors kampioen tijdrijden liet in een van zijn favoriete disciplines zien niet bij de pakken neer te zitten en verkocht zijn huid duur. “Het spreekt voor zich dat ik hier liever aan de start had gestaan zonder dat ik gevallen was, maar dat is me nu eenmaal overkomen. Ik heb mijn verstand op nul gezet en geprobeerd het beste van deze tijdrit te maken. Bovendien heb ik pijnvrij kunnen koersen.”

"Vandaag heb ik weer eens laten zien over een degelijke tijdrit te beschikken."

Tobias Foss

De 24-jarige multifunctionele renner richt zich begin dit seizoen op een aantal kleinere rondes die uiteindelijk in het teken staan van de Giro d’Italia. Foss zat de voorbije periode niet stil en stak veel energie in zijn ontwikkeling. “De prestatie van vandaag is voor mij een bevestiging dat de trainingsarbeid van de afgelopen winter zijn vruchten afwerpt. Deze tijdrit was een mooie test voor de rest van het jaar. In het verleden heb ik wel eens wisselvallig gepresteerd op dit onderdeel. Dat is iets waar ik nog steeds aan probeer te werken. Vandaag heb ik weer eens laten zien over een degelijke tijdrit te beschikken. Ik kijk hier dus met een goed gevoel op terug”, vertelt Foss.

De Volta ao Algarve eindigt morgen met een lastige etappe over 173 kilometer.

Volta ao Algarve em Bicicleta

Stage 4

Uitslag
Klassement

Gerelateerde updates