Shop
Foss mist op een haar na zege in proloog Ronde van Romandië

Foss mist op een haar na zege in proloog Ronde van Romandië

Tobias Foss is in de proloog van de Ronde van Romandië naar een tweede plaats gesneld. De wereldkampioen tijdrijden van Team Jumbo-Visma kwam minder dan een seconde tekort. De Tsjech Josef Cerny ging er met de winst vandoor.

In Port-Valais, aan de oevers van het Meer van Genève, werkten de renners een snelle proloog van bijna zeven kilometer af. Met de Noor Foss mocht Team Jumbo-Visma ambities koesteren op een goed resultaat. De tijdritspecialist leek lange tijd op weg naar de zege, maar moest aan de meet toch vaststellen dat hij minder dan een seconde trager was dan de uiteindelijke winnaar.

Foss over zijn optreden in de race tegen de klok: “Ik vond een goed ritme en het ging eigenlijk wel lekker onderweg. Vanuit de auto werd ik goed gecoacht en ik heb alles gegeven, maar er was iemand net wat sneller. Op deze manier naast de zege te grijpen is nooit leuk natuurlijk, maar ik mag niet ontevreden zijn over het gevoel in de benen.”

"Ik hoop mijn vorm aan te scherpen richting de Giro."

Tobias Foss

De Noor kijkt met name vooruit richting de Giro d’Italia, die over minder dan twee weken van start gaat en waarin hij een belangrijke pion voor Team Jumbo-Visma zal zijn. “Ik hoop mijn vorm aan te scherpen richting de Giro. Daar hoop ik mijn rol te kunnen spelen. Mijn ambities voor deze week blijven dus bescheiden. We zullen zien hoe mijn vorm momenteel is, ook omdat ik ook een beetje ziek ben geweest. Al geeft deze tweede plaats wel vertrouwen.”

Ploegleider Merijn Zeeman: “Een tweede plaats is altijd de meest ondankbare en zeker als het verschil zo klein is. Tobias reed een goede proloog en dit is een bevestiging dat het met zijn vorm wel goed zit met het oog op de Giro. Dit geeft ook vertrouwen voor de tijdrit die later deze week gepland staat, daarin kan hij zijn regenboogtrui nogmaals laten zien.”

 / 

Gerelateerde updates