Shop
Foss kleurt mee finale in Algarve

Foss kleurt mee finale in Algarve

Tobias Foss is in de derde etappe van de Volta ao Algarve als achtste geëindigd. De rit die vooraf werd aangemerkt als een uitgelezen kans voor de sprinters kende een verraderlijke finale. Foss was er als de kippen bij toen een elitegroepje ontsnapte bij een tussensprint. Ondanks zijn attente rijden zakte Foss door bonificatieseconden twee plaatsen in het algemeen klassement.

Een tussensprint op twintig kilometer van de streep zorgde voor animatie onder de favorieten. Klassementsleider Magnus Cort greep daar zes seconden en zag uiteindelijk vijf andere renners in zijn wiel. Foss was eveneens bij de pinken en haakte zijn karretje aan. Het zestal pakte binnen de kortste keren een kleine halve minuut.

Dat dreef de ploegen die de slag hadden gemist tot het uiterste. Het peloton vond in de slotkilometer alsnog de aansluiting. Cort en Foss zetten echter als eersten hun sprint in. De Noor lag lang in kansrijke positie voor een podiumplek, maar werd uiteindelijk in het zicht van de haven nog voorbij gesneld door een aantal rappe mannen, terwijl de Deen knap buiten schot bleef.

"De vorm is goed en de benen draaien goed rond"

Tobias Foss

“Een lange dag met een verraderlijk eind”, zo omschrijft Foss de derde etappe van de Portugese rittenkoers. “We wisten dat er op twintig kilometer van de meet een kans lag om enkele bonificatieseconden te grijpen. Daar waren we als ploeg goed op voorbereid. Een hoop andere mannen had dezelfde plannen. We reden uiteindelijk weg met een sterke groep. Het zag er lange tijd goed uit, maar uiteindelijk keerde het peloton terug in de slotkilometer. Ik zat bij het aangaan van de sprint nog wel in het wiel van Cort. Ik werd echter een beetje verrast door het feit dat hij zo vroeg zijn sprint inzette. Hij klopte mij en de anderen op waarde. Desalniettemin kijk ik terug op een goede dag. De vorm is goed en de benen draaien goed rond. Dat belooft wellicht iets voor de komende twee etappes.”

Volta ao Algarve em Bicicleta

Stage 3

Uitslag
Klassement
1
Magnus Cort
EF Education-EasyPost 15:01:18
2
Rui Costa
Intermarché - Circus - Wanty +00:00:18
3
Ilan Van Wilder
Soudal - Quick Step +00:00:20
8
Tobias Foss
Jumbo-Visma +00:00:28
35
Milan Vader
Jumbo-Visma +00:01:53
44
Sam Oomen
Jumbo-Visma +00:04:43
59
Tim van Dijke
Jumbo-Visma +00:09:22
116
Owen Geleijn
Jumbo-Visma +00:23:38

Gerelateerde updates