Shop
Fisher-Black wint eindklassement Istrian Spring Trophy

Fisher-Black wint eindklassement Istrian Spring Trophy

Finn Fisher-Black is er in geslaagd de Istrian Spring Trophy op zijn naam te schrijven. De Nieuw-Zeelander van Jumbo-Visma Development Team wist in de laatste etappe zijn achterstand in het algemeen klassement om te buigen en behaalde zo zijn tweede overwinning van het seizoen.

Slecht één seconde bedroeg de achterstand van Fisher-Black ten opzichte van de leider in de wedstrijd voorafgaand aan de laatste etappe. Dankzij bonificatieseconden bij de tussensprint wist de renner van Jumbo-Visma Development Team voldoende seconden te behalen om de leiding over te nemen.

“We hebben het echt als team gedaan”, aldus Fisher-Black. “Het was eigenlijk een perfecte dag. Het team heeft me in de juiste positie gehouden gedurende de hele etappe. Het werd nog even spannend, want een kopgroep leek het te gaan halen. Gelukkig kregen we het voor elkaar om ze terug te halen. Het is mijn eerste eindoverwinning in een etappekoers. Vooral de manier waarop we het hebben gedaan, is erg speciaal.”

Ploegleider Robert Wagner was erg te spreken op de manier waarop zijn team heeft gekoerst. “We hadden het plan om vol voor de boniseconden te gaan en dat plan lukte. Finn maakte het daar heel mooi af. Na die sprint was het een superzware koers met flinke wind en regen. Ze hebben het echt geweldig gedaan. We zijn de koers goed begonnen en eindigen het ook goed. De mannen waren een van de jongste renners hier, maar hebben gereden als kanonnen en dat is super om te zien.”

Gerelateerde updates