Shop
Fisher-Black pakt ook Nieuw-Zeelandse beloftentitel op de weg

Fisher-Black pakt ook Nieuw-Zeelandse beloftentitel op de weg

Finn Fisher-Black is de nieuwe Nieuw-Zeelands kampioen wegwielrennen bij de beloften. Het is de tweede nationale titel voor de achttienjarige renner van Jumbo-Visma Development Team, nadat hij afgelopen vrijdag de nationale tijdrittitel veroverde.

De beloften streden in een gezamenlijke koers met de elite om de nationale titel. Na ruim honderzeventig kilometer koers wist Fisher-Black als eerste belofte de streep te passeren. Het is de tweede seizoensoverwinning voor Fisher-Black en tevens de tweede voor zijn ploeg Jumbo-Visma Development Team. George Bennett finishte na een moedige solo als tweede bij de elite.

“Ik had een heel goede dag”, aldus Fisher-Black. “George en ik hebben een sterke wedstrijd gereden. Het is jammer dat hij het niet kon afmaken, want hij was er dichtbij. Ik had liever gezien dat we allebei met de winst naar huis gingen. Deze titel betekent erg veel voor me en ik ben blij dat ik de overwinning heb kunnen pakken.”

Bennett leek lange tijd op weg naar de zege, maar werd in de slotfase teruggehaald. “Voor een Nieuw-Zeelander is deze titel heel speciaal en iedereen wil hem winnen. Ik heb alles gegeven, maar op het einde was het niet goed genoeg. Toen Shane Archbold bij mij kwam, wist ik dat het gedaan was. De benen waren op.”

 / 

Gerelateerde updates