Profiel
Fisher-Black op podium tijdrit Ronde van België

Fisher-Black op podium tijdrit Ronde van België

Finn Fisher-Black is in de tijdrit van de Ronde van België op het podium geëindigd. De jongeling, normaliter uitkomend voor Team Jumbo-Visma Development, reed tussen de gelouterde profs naar een knappe derde plaats.

Op het biljartvlakke parcours rondom Knokke-Heist legde Fisher-Black de 11.2 kilometer af in twaalf minuten en achttien seconden. Voor even mocht de Nieuw-Zeelander plaatsnemen in de hotseat. Niet veel later werd de tijd van de jongeling verbeterd door de Belgen Yves Lampaert en dagwinnaar Remco Evenepoel.

"Ik ben erg te spreken over mijn prestatie."

Finn Fisher-Black

“Ik ben erg te spreken over mijn prestatie”, zegt Fisher-Black. “Ik wist van te voren niet precies wat ik van deze tijdrit moest verwachten. Ik heb niet heel veel kilometers tegen de klok in de benen en zeker niet in zo’n sterk deelnemersveld als vandaag. Ik kon het vermogen leveren dat ik voor ogen had. Het parcours was vlak, met weinig bochtenwerk. Dat ligt mij wel. In de komende dagen zullen we bekijken of ik kort kan blijven staan in het klassement.”

"Ondanks dat het vandaag afzien was, ging het heel goed."

Koen Bouwman

Bouwman gaf aan vooruit te kunnen met zijn tijdrit. “Ondanks dat het vandaag afzien was, ging het heel goed. Dit parcours is niet ideaal voor een lichtgewicht als ik, maar ik verkeer nog steeds in de vorm van de Giro. Vanuit de ploeg ligt er geen druk om hier een goed klassement te rijden, maar die ambitie heb ik wel.”

 / 

Baloise Belgium Tour

Stage 2

Gerelateerde updates