Shop
Ereplaatsen buiten bereik van Team Jumbo-Visma in Luik-Bastenaken-Luik

Ereplaatsen buiten bereik van Team Jumbo-Visma in Luik-Bastenaken-Luik

Team Jumbo-Visma heeft het wielervoorjaar niet kunnen afsluiten met een ereplaats. In de door Annemiek van Vleuten gewonnen koers kwamen Anouska Koster en Anna Henderson tekort om mee te strijden voor de zege. Koster sprintte uiteindelijk naar de veertiende plaats.

Een snelle start maakte het lastig om vlot een kopgroep te vormen. Pas na een uur koers kregen vier rensters een voorsprong van anderhalve minuut. Vlak na de Côte de la Haute-Levée strandde de vluchtpoging. Nadien reden acht rensters weg op de Col du Rosier. Onder hen was een aantal favorieten, dus het peloton hield het tempo hoog en liet niet begaan.

Op de Côte de la Redoute brak onder aanvoering van Van Vleuten het peloton in stukken. Koster kon in eerste instantie terugkeren in het elitegroepje, maar een nieuwe versnelling van Van Vleuten was haar te machtig. Koster en Henderson deden nog een poging om vooraan terug te keren, maar het mocht niet meer baten.

"Het was daarna, ondanks dat het niet voor de winst was, leuk om het spel van een eindsprint nog te spelen."

Anouska Koster

“Het was een lastige koers”, aldus Koster na afloop. “Er reden verschillende kopgroepen weg. Vorig jaar explodeerde ik aan het begin van de Redoute, dus misschien was ik vandaag iets te voorzichtig. We kwamen nog even terug vooraan en waren er bijna, maar we hadden het net niet. Het was daarna, ondanks dat het niet voor de winst was, leuk om het spel van een eindsprint nog te spelen. Anna deed een sterke lead-out en ik had nog een spurt in mijn benen. Het is mooi dat we ons zo nog konden laten zien. Dat vertrouwen nemen we mee naar de toekomst.”

 / 

Liège-Bastogne-Liège Femmes

One day race

Uitslag
1
Annemiek van Vleuten
Movistar Team 03:52:32
2
Grace Brown
FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope +00:00:43
3
Demi Vollering
Team SD Worx +00:00:43
14
Anouska Koster
Team Jumbo-Visma +00:02:55
22
Anna Henderson
Team Jumbo-Visma +00:02:55
38
Amber Kraak
Team Jumbo-Visma +00:04:49
65
Aafke Soet
Team Jumbo-Visma +00:12:57

Gerelateerde updates