Shop
Emotionele zege Van Aert na geste Vingegaard in tijdrit Tour de France

Emotionele zege Van Aert na geste Vingegaard in tijdrit Tour de France

Team Jumbo-Visma heeft er in de tijdrit van de Tour de France geen gras over laten groeien. Groenetruidrager Wout van Aert bleek de snelste over ruim veertig kilometer. In zijn kielzog finishte geletruidrager Jonas Vingegaard als tweede. Met een derde overwinning op rij staat de teller van de Nederlandse ploeg inmiddels op zes ritzeges in deze Tour.

Vingegaard maakte het gevecht om de ritzege spannend, maar in de finishstraat liet de Deen de ritzege bewust aan zijn Belgische ploeggenoot.

"We maken momenteel onze dromen waar"

Wout van Aert

“Dit is ongelooflijk”, vertelt een zichtbaar geëmotioneerde Van Aert na zijn achtste seizoenszege. “Deze drie weken zijn niet te bevatten. We rijden hier met een ontzettend sterke ploeg rond. Uit de grond van mijn hart wil ik de hele ploeg en de voltallige staf van dit team bedanken. Dit doet heel veel met me. We maken momenteel onze dromen waar. Dromen waar we al zolang keihard voor werken. Vandaag voltrok zich in de tijdrit alweer een droomscenario. Ik heb alles gegeven om dit te bereiken. Naar mijn idee heb ik mijn tijdrit perfect ingedeeld. Ik leef ervoor om wedstrijden te winnen. Jonas mag morgen in het geel Parijs binnenrijden. Het is echt heel bijzonder om onderdeel te mogen zijn van dit team.”

"Iedereen is superblij voor elkaar"

Jonas Vingegaard

De leidende positie van Vingegaard in het klassement kwam in de chronorit van veertig kilometer niet meer in gevaar. De 25-jarige coureur mag zichzelf morgen - ijs en weder dienende - melden op de hoogste trede van het eindpodium in Parijs. “We wilden er vandaag opnieuw een lap op geven. Dit team is ontzettend sterk en hongerig. De overwinning van Wout is prachtig en emotioneert me. Na afloop zochten we elkaar op en deelden we onze emoties. Het laat zien dat we binnen het team heel erg aan elkaar gehecht zijn. We hebben altijd al het gevoel gehad dat we met iets heel bijzonders bezig zijn. Iedereen is superblij voor elkaar. Het zijn niet alleen mijn collega’s, maar bovenal ook mijn vrienden.”

Dat gevoel van eenheid bevestigt sportief directeur Merijn Zeeman, die zijn ploeg de tweeëndertigste seizoenszege zag boeken. “Op een dag als vandaag komt alles samen. Het is in een woord bizar te noemen. Dit is zo’n mooie ploeg, met zo veel goede mensen. Een fantastische rennersgroep die gesterkt wordt door een evenzo fanatiek personeelsbestand. De spanning was ondraaglijk vandaag. Je houdt altijd een slag om de arm. We zaten in een goede focus. Het werk van de afgelopen weken werpt zijn vruchten af. Jonas en Wout hielden het hoofd koel en rijden als klap op de vuurpijl naar de eerste en tweede plaats in deze tijdrit. Alleen de allerbeste atleten van de wereld presteren zo.”

 / 

Gerelateerde updates