Profiel
Eenkhoorn zevende in slotrit Tour de la Provence

Eenkhoorn zevende in slotrit Tour de la Provence

Team Jumbo-Visma heeft de Tour de la Provence afgesloten met een achtste plaats van Sepp Kuss in het klassement. Bovendien wist Pascal Eenkhoorn in de slotetappe sterk naar de zevende plaats te sprinten.

De slotetappe werd gekleurd door een vlucht van vier renners. Ook Team Jumbo-Visma probeerde in de vlucht van de dag te komen, maar slaagde daar niet in. De strijd om mee te zitten was immens. Vanaf de heuvelachtige start in Avignon lag het tempo ontzettend hoog. De goed samenwerkende vluchters hielden het tot de finish in Aix-en-Provence. Achter nog twee ontsnapte renners won Eenkhoorn de sprint van het peloton.

"Het was echt oorlog in de eerste zestig kilometer."

Ploegleider Jan Boven

“Het plan was om in de verwachte grote kopgroep mee te zitten”, vertelt ploegleider Jan Boven. “Onder andere Chris Harper en debutant Gijs Leemreize hebben goede pogingen ondernomen. Het was echt oorlog in de eerste zestig kilometer. Uiteindelijk reed er een kleine groep weg waardoor we de focus op een eventuele sprint met Pascal hebben gelegd. Hij reed een knappe sprint. Het is voor hem jammer dat de vluchters het toch net haalden.”

Boven kijkt terug op een goede week. “We hebben allemaal weer een stap gezet. Voor de meeste renners was het de eerste koers van het seizoen. Natuurlijk wil je altijd winnen, maar we hebben er het maximale uit gehaald.”

Gerelateerde updates