Shop
Eenkhoorn tiende in enerverende openingsetappe Ronde van België

Eenkhoorn tiende in enerverende openingsetappe Ronde van België

Pascal Eenkhoorn is in de eerste rit van de Baloise Belgium Tour als tiende geëindigd. In een hectische eerste etappe kwam de Nederlander van Team Jumbo-Visma in een eerste peloton over de streep, vlak achter de drie koplopers die streden om de dagzege. Koen Bouwman en Finn Fisher-Black vergezelden Eenkhoorn in die groep.

Acht renners vormden de vlucht van de dag. Veel ruimte werd hen door het peloton niet gegund. De voorsprong bedroeg maximaal drie minuten. Nadat Remco Evenepoel en Victor Campenaerts ten aanval trokken ging het rap met de voorsprong van de kopgroep.

Het peloton brak in stukken en namens Team Jumbo-Visma lukte het Eenkhoorn, Bouwman en Fisher-Black mee te glippen in de eerste achtervolgende groep. Zij verteerden de drie plaatselijke rondes, met Berg Ten Houte als scherprechter, goed. Eenkhoorn spurtte uiteindelijk naar de tiende plek, 28 seconden achter de dagwinnaar.

"Ik denk dat we met voldoening kunnen terugkijken op de dag van vandaag."

Pascal Eenkhoorn

“Het was afzien”, vertelt Eenkhoorn. “In het begin van de rit speelden de naweeën van mijn val van afgelopen zondag mij parten. Gelukkig kwam ik er daarna doorheen. Het was een lastig parcours. De komende dagen zullen we bekijken of een kort klassement voor mij mogelijk is. Morgen in de tijdrit is het afwachten waar dat op zal uitdraaien. Koen en Finn finishten eveneens in de eerste groep. Daarmee hebben we wat betreft het klassement meerdere paarden om op te wedden de komende dagen. Ik denk dat we met voldoening kunnen terugkijken op de dag van vandaag.”

"De renners die we van voren verwacht hadden, stelden niet teleur."

Maarten Wynants

Ploegleider Maarten Wynants schaarde zich achter die woorden. “Het was een hectisch rondje. We hebben het goed gedaan vandaag. De renners die we van voren verwacht hadden, stelden niet teleur. De drie koplopers waren simpelweg niet terug te halen. In de tijdrit van morgen is het zaak dat de jongens met klassementsambities zich handhaven in de top van de rangschikking. Naast de twee sprintritten willen we ook mooie dingen laten zien in de heuveletappes en de uitgangspositie na vandaag is goed.”

 / 

Gerelateerde updates