Shop
Eenkhoorn ten onder in tactisch steekspel in zevende etappe Tour of Britain

Eenkhoorn ten onder in tactisch steekspel in zevende etappe Tour of Britain

Pascal Eenkhoorn is in de zevende etappe van de Tour of Britain als vijfde over de streep gekomen. De renner van Team Jumbo-Visma zat mee in de vlucht van de dag, maar kwam net tekort voor de overwinning. Wout van Aert finishte als zevende en behield zijn tweede plaats in het algemeen klassement.

Eenkhoorn toonde zich in eerdere etappes als ideale ploegmaat van Van Aert en speelde met name in de slotfases een cruciale rol in de ritzeges. Vandaag ging de Nederlander voor eigen kans en sprong mee met de vroege ontsnapping.

De sterke kopgroep van zes wist een voorsprong op te bouwen van meer dan acht minuten voordat het peloton in de achtervolging ging. De vlucht hield stand en vijf renners streden in de laatste kilometers voor de dagzege.

"De finale was een tactisch steekspel"

Pascal Eenkhoorn

“De finale was een tactisch steekspel”, vertelt Eenkhoorn na afloop. “Ik was van plan om zo lang mogelijk alles samen te houden. Dat was voor mij beter. Ik twijfelde nog op het laatste klimmetje en achteraf gezien had ik daar gewoon tempo moeten rijden. Deceuninck-Quickstep kon uiteindelijk met twee man het spel het beste spelen. Yves Lampaert ging aan en ik kreeg het gat vervolgens niet meer dicht. Natuurlijk is het balen als je zo’n kans krijgt, maar ik heb al de hele ronde een goed gevoel. En morgen gaan we er nog eens tegenaan.”

Ploegleider Frans Maassen voorziet voor de laatste etappe een spannend gevecht voor het algemeen klassement. “We hebben niks gewonnen vandaag, maar ook niks verloren. We wisten dat er een grote kans was dat de vlucht het tot het einde zou halen. Met Pascal hadden we de beste man mee en hadden we de kans om de rit te winnen. Hij kwam uiteindelijk net wat tekort en ‘zat in het pak’. We hadden vandaag gekozen voor deze tactiek en een ander bleek net wat beter. Morgen hebben we nog een kans op de eindzege. Het zal niet gemakkelijk worden, maar dat geldt voor iedereen.”

 / 

Gerelateerde updates