Shop
Eenkhoorn sprint naar toptienplek in tweede etappe Burgos

Eenkhoorn sprint naar toptienplek in tweede etappe Burgos

Pascal Eenkhoorn is naar de negende plaats gesprint in de tweede etappe van de Ronde van Burgos. De 23-jarige Overijsselaar mengde zich in de massasprint, die ontregeld werd door een valpartij in de laatste bocht. Bennett is opgeschoven naar de achtste plaats in het klassement met de bergetappe van morgen in het verschiet.

De etappe werd gekenmerkt door een vroege vlucht die maximaal vijf minuten kreeg en in de finale door de sprintersploegen werd ingerekend. Team Jumbo-Visma, door het wegvallen van Leemreize nog met zes renners in koers, reed de gehele dag gegroepeerd van voren en kwam in de tweede etappe niet in de problemen.

“Het hoofddoel vandaag was om zowel George als Sepp van voren te houden om zo geen tijd te verliezen voor het klassement,” aldus ploegleider Arthur van Dongen. “Er waren veel stukken op het parcours die zich bij iets meer wind leenden voor waaiers. Gelukkig stond er weinig wind en ging het niet op de kant, maar het was wel continue bedachtzaam koersen en goed opletten. Dat hebben de mannen uitstekend gedaan. Ik wil ook een compliment maken aan Finn die na zijn val van gisteren nog berenwerk heeft geleverd in de finale door de klassementsmannen vooraan af te zetten. Uiteindelijk sprintte Pascal nog mee en reed hij naar een verdienstelijke negende plaats.”

Morgen is de eerste serieuze test voor het klassement. Dan eindigt de etappe na 150 kilometer op de Picón Blanco. “Morgen is het aan onze klassementsmannen George en Sepp”, vervolgt Van Dongen. “Het is een lange en lastige slotklim waar het verschil gemaakt kan worden. De benen gaan beslissen. En hopelijk staan we er morgenavond nog altijd prima voor.”

Gerelateerde updates