Shop
Eenkhoorn klimt naar tiende plaats in zesde etappe Ronde van Polen

Eenkhoorn klimt naar tiende plaats in zesde etappe Ronde van Polen

Pascal Eenkhoorn is in de Ronde van Polen in de tijdrit rondom Katowice gestegen naar de tiende plaats in het algemeen klassement. De Nederlander finishte als 21e, drie plaatsen achter ploeggenoot Jos van Emden.

Ploegleider Frans Maassen was realistisch. “Jos kan normaal gesproken een betere tijdrit rijden, maar hij is niet helemaal fit begonnen aan de ronde. Jos heeft zich iedere dag kunnen verbeteren, dus dat was een goed teken. Als je naar zijn tijdrit kijkt mist hij nog net dat beetje power, maar ik ben wel tevreden dat hij de week zo is doorgekomen. Normaal doe je met Jos mee om de toptien, maar Jos was zelf wel tevreden over deze tijdrit. Het is alleen niet helemaal terug te zien in de uitslag. Pascal heeft het heel goed gedaan, want die staat nu tiende in het klassement. Hij heeft deze week heel constant gereden en mooi voor hem dat hij zo kort in het klassement staat.”

 / 

Zondag is de zevende en laatste etappe van de Ronde van Polen. Het peloton rijdt over een vlak parcours naar Kraków, waar een laatste kans voor de sprinters wacht.

Maassen: “Het ligt in de lijn der verwachting dat er een massasprint zal komen en wij zullen daarvoor werken als dat nodig is.”

Gerelateerde updates