Shop
Eenkhoorn in de aanval in derde etappe Tirreno-Adriatico

Eenkhoorn in de aanval in derde etappe Tirreno-Adriatico

Pascal Eenkhoorn maakte tijdens de derde etappe van de Tirreno-Adriatico deel uit van de vroege vlucht. Nadat de 23-jarige renner werd ingerekend op de Poggio Murrela, speelde Team Jumbo-Visma geen verdere rol van betekenis in de finale van de langste etappe van de Italiaanse rittenkoers.

De etappe richting Follonica ging op en neer. Eenkhoorn voelde zich sterk en pakte onderweg de volle buit bij de tussensprint. Op de venijnige slotklim werd Eenkhoorn samen met zijn medevluchters bijgehaald door het peloton, waarna de aanvallen elkaar opvolgden en de groep in stukken brak.

“Ik voelde me goed vandaag. In het begin werd er veel gesprongen om weg te komen, maar ik zat vrij snel mee. Vervolgens zat ik met acht man in de kopgroep waar de samenwerking heel soepel verliep. We zijn lang vooruit gebleven, maar de finale was gewoon te lastig”, aldus Eenkhoorn.

Ploegleider Addy Engels sprak van een prima dag voor zijn team. “Pascal zat in een mooie kopgroep. Het is natuurlijk altijd lastig om zo’n aanvalspoging te laten slagen, maar in dit soort ritten moeten we het op deze manier blijven proberen.”

 / 

Gerelateerde updates