Shop
Dumoulin vijfde in klimtijdrit Ronde van Zwitserland

Dumoulin vijfde in klimtijdrit Ronde van Zwitserland

Tom Dumoulin is als vijfde geëindigd in de zevende etappe van de Ronde van Zwitserland. De Limburger klokte in de drieëntwintig kilometer lange klimtijdrit naar Andermatt een tijd van 36:58 en gaf daarmee zesenvijftig seconden toe op ritwinnaar Rigoberto Uran.

Sam Oomen zakte een plek in het klassement. Hij staat, met nog één etappe voor de boeg, achtste in de algemene rangschikking.

"Hier word ik blij van. Dit bevestigt dat mijn niveau wel redelijk is."

Tom Dumoulin

Dumoulin, die de Olympische tijdrit in Tokyo als hoofddoel heeft, was na afloop tevreden over zijn prestatie. “Hier word ik blij van. Dit bevestigt dat mijn niveau wel redelijk is. Ik voelde mij deze week met de dag beter worden. Als ik in topvorm ben, denk ik dat ik hier meestrijd voor de ritzege. Het moet zeker nog beter om op de Olympische Spelen mee te doen voor de prijzen. Mijn waardes waren vandaag redelijk. Hier kunnen we op verder bouwen de komende weken en het geeft mij veel vertrouwen.”

"Ik denk dat ik het vandaag vooral heb laten liggen in de laatste kilometer van de klim."

Tom Dumoulin

“Ik denk dat ik het vandaag vooral heb laten liggen in de laatste kilometer van de klim“, vervolgt Dumoulin. “Daar blies ik mezelf wat op en had ik moeite om mijn tempo te houden. Daar moest ik even van bekomen in het eerste stuk van de afdaling en ook daar heb ik denk ik wel wat tijd verloren. Al met al waren de twee tijdritten geslaagde testen en kijk ik uit naar het Nederlands kampioenschap tijdrijden van komende woensdag.”

 / 

Gerelateerde updates