Shop
Dumoulin moet genoegen nemen met zilver op NK Tijdrijden

Dumoulin moet genoegen nemen met zilver op NK Tijdrijden

Tom Dumoulin heeft op het NK Tijdrijden in Emmen een zilveren medaille behaald. De uittredende Nederlandse kampioen van Team Jumbo-Visma moest zijn meerdere erkennen in Bauke Mollema, die voor het eerst de rood-wit-blauwe kampioenstrui mocht aantrekken.

In warme en zonnige omstandigheden werkten de renners het bijna dertig kilometer lange parcours in de provincie Drenthe af. Jos van Emden ging vroeg van start en zette een sterke richttijd neer voor de andere favorieten, die pas later in actie kwamen. Dumoulin moest op het eerste tussenpunt al tijd toegeven op de uiteindelijke winnaar Mollema en wist die situatie niet meer recht te zetten.

“Ik baal hier wel van en ben teleurgesteld”, zegt een eerlijke Dumoulin. “Het was gewoon niet goed genoeg om te winnen. Na mijn opgave in de Giro heb ik veel rust genomen, waardoor ik hoopte dat dat zou helpen. Ik heb door mijn rugklachten niet kunnen voorbereiden zoals ik wilde en dan kom je vandaag tekort. Natuurlijk had ik graag die vijfde titel behaald.”

"Ik haal nog altijd alles uit de kast om te presteren."

Tom Dumoulin

,,De start ging niet helemaal vlekkeloos, want de starter hield me niet goed vast. Daardoor dreigde ik om te vallen en moest ik er even inkomen, maar alleen door dat voorvalletje loop je de trui natuurlijk niet mis”, vertelt de oud-wereldkampioen tijdrijden. “Met mijn motivatie is niets mis, want ik ben echt nog gefocust op de komende koersen. Ik wil het seizoen en mijn carrière mooi afsluiten. Op het WK in Australië wil ik echt nog een keer gaan knallen. Ik haal nog altijd alles uit de kast om te presteren.”


 / 

Gerelateerde updates