Shop
Drie op een rij voor Visser: 'Zonder Mats had ik hier niet gewonnen'

Drie op een rij voor Visser: 'Zonder Mats had ik hier niet gewonnen'

Ook de vijfde wedstrijd uit de Daikin Marathon Cup is een prooi geworden voor Harm Visser. De 23-jarige klassementsleider van Team Jumbo-Visma toonde zich zaterdagavond opnieuw de snelste van een kopgroep, die in de slotfase een ronde voorsprong had gepakt. Voor Visser was het alweer zijn vierde overwinning van het seizoen.

De vijfde wedstrijd uit de nationale marathoncompetitie voltrok zich zaterdagavond in Haarlem, waar de toeschouwers lang moesten wachten op vuurwerk. Met nog twintig ronden te gaan, slaagden acht rijders erin een voorsprong te pakken op het peloton. De aanvalslustige Mats Stoltenborg zat erbij en werd even later vergezeld door Visser, die dankzij een fraaie krachtsinspanning eveneens in de kopgroep wist te geraken.

Nadat Robert Post de sprint van het peloton had gewonnen, konden de elf koplopers gaan strijden om de dagzege. Stoltenborg bracht Visser in een zetel naar de laatste ronde, die werd gekenmerkt door een late aanval van Christian Haasjes. De rijder van Team Sprog ging met een voorsprong de laatste bocht in, maar kwam daarin ten val. Visser profiteerde en rekende op de streep nipt af met Sjoerd den Hertog.

 / 

"Deze moest van ver komen. Ik had niet mijn beste dag, maar het is fijn om te weten dat ik óók kan winnen als ik niet honderd procent ben", stelt Visser tevreden. De jonge Fries boekte in Haarlem zijn vierde overwinning van het seizoen en zijn negende in totaal. "Toen ik over de streep kwam, maakte ik een gebaar van vier en vijf. Ik heb het nummer 45 op m’n bovenbeen (hetzelfde nummer als waar ploegleider Peter de Vries altijd mee reed) en vier plus vijf is negen."

Visser gaf na afloop de credits aan Stoltenborg, die in de finale beulswerk verrichte. "Mats had wonderbenen vandaag. Hij is van onschatbare waarde en zorgt ervoor dat deze overwinningen er komen. Zonder hem had ik niet gewonnen." Stoltenborg beweerde zijn ploeggenoot 'met alle liefde' te hebben geholpen. "Ik gun hem alles en hij gunt mij alles. Als je dat gevoel hebt, kunnen er mooie dingen ontstaan. Deze overwinning voelt ook zeker als de mijne."

Stoltenborg trok tijdens de wedstrijd meerdere keren ten aanval, maar zag zijn pogingen telkens stranden. "Ik had supergoede benen, dacht dat het vandaag wel eens mijn kant op zou kunnen vallen. Jammer genoeg reed de concurrentie het steeds dicht", aldus Stoltenborg, die zijn eigen kansen in de finale opofferde voor Visser. "Ik denk dat we een prachtige koers hebben gereden en het geniaal hebben uitgespeeld. Ik kan hier echt van genieten."

 / 

Gerelateerde updates