Shop
Drie op een rij voor Kooij in Ronde van Groot-Brittannië

Drie op een rij voor Kooij in Ronde van Groot-Brittannië

Olav Kooij heeft op machtige wijze de derde etappe van de Ronde van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. Het was voor de 21-jarige sprinter van Team Jumbo-Visma alweer zijn derde etappezege deze week, nadat hij ook al de snelste was in de eerste twee ritten.

“Dit was opnieuw een echte teamprestatie”, doelt Kooij op zijn derde zege in Groot-Brittannië. “Natuurlijk hebben we veel vertrouwen geput uit de eerste twee dagen. Vandaag hebben we laten zien dat we wederom in staat zijn om het af te maken, geweldig.”

Waar de massasprint in de eerste twee etappes een exacte kopie van elkaar leken, was daar vandaag allerminst sprake van, weet ritwinnaar Kooij. “De finale liep wat omhoog. Dan weet je dat je goede benen nodig hebt om te winnen. Het leek erop dat we wat te vroeg vooraan kwamen te zitten, maar met de kwaliteiten van renners als Edo en Wout werd ik alsnog perfect naar de meet gebracht.”

De overwinning in het Engelse Beverley betekende alweer de tiende individuele overwinning van dit wielerseizoen voor de Nederlandse topsprinter. Het seizoenstotaal van Team Jumbo-Visma komt hiermee op 55 te staan.

"Olav is één van de grootste talenten uit de World Tour. Hij rijdt een fantastisch seizoen."

Merijn Zeeman

Sportief directeur Merijn Zeeman is trots op het behalen van een hoofddoel voor het team: “Overwinningen van Olav zijn voor ons een belangrijk doel dit seizoen. Met zijn tiende individuele zege vandaag heeft hij de doelstelling behaald die we voorafgaand aan dit wielerjaar hebben gesteld als team.”

“Olav is één van de grootste talenten uit de World Tour. Hij rijdt een fantastisch seizoen. Het is heel knap dat Olav dit allemaal laat zien op zijn jonge leeftijd”, gaat de sportief directeur verder. “Olav is een geweldig talent. Daar zijn wij als ploeg heel trots op. We helpen hem als team natuurlijk zo goed mogelijk, zoals ook deze week met een supersterke selectie in Groot-Brittannië. We gaan nog veel van Olav zien in de toekomst.”

 / 

Foto's: SWpix.com

Gerelateerde updates