Shop
Derde podiumplek op rij voor Kooij in ZLM Tour

Derde podiumplek op rij voor Kooij in ZLM Tour

Olav Kooij heeft wederom een podiumplek in de ZLM Tour bij kunnen schrijven. Na zijn overwinningen in de eerste twee etappes moest Kooij genoegen nemen met een tweede plaats in de derde rit.

De derde rit van de ZLM Tour voerde de renners deels door de Limburgse heuvels. Vooraf was dan ook de vraag of het op een sprint uit zou draaien in finishplaats Buchten.

Al vroeg in de wedstrijd kozen er zes renners voor het hazenpad. Zij kregen een maximale voorsprong van vier minuten. Lars Boven greep namens Team Jumbo-Visma direct de controle in het peloton en bracht het verschil langzaam terug. Nadat de renners de heuvelzone waren gepasseerd, was het duidelijk dat een sprint de beslissing zou brengen.

 / 

Ondanks al het kopwerk in de heuvelzone was Boven wederom op de afspraak. De jonge renner van Team Jumbo-Visma reed een sterke finale en haalde haast alleen de kopgroep terug. Daarna was het de beurt aan zijn ploeggenoten om de sprint op touw te zetten. Dit lukte perfect met Mick van Dijke als laatste pion voor klassementsleider Kooij. In een eerlijke sprint moest Kooij zijn meerdere erkennen in Mareczko.

"Ik had helaas niet de benen om het af te maken vandaag"

Olav Kooij

“Ik sta toch met een beetje een dubbel gevoel”, erkent Kooij. “We wisten dat het mogelijk een rit zou zijn die een verschil kon maken in het klassement. Toen we door de heuvelzone waren, wisten we dat we richting een sprint gingen. Vanaf toen ging de focus op de dagzege en rolden de jongens de rode loper voor mij uit. Ik had helaas niet de benen om het af te maken vandaag. Dat is zuur, maar het was een eerlijke sprint.”

 / 

Gerelateerde updates