Derde plek voor Groenewegen in tweede rit Ronde van Denemarken

Derde plek voor Groenewegen in tweede rit Ronde van Denemarken

Dylan Groenewegen is er in de tweede etappe van de Ronde van Denemarken opnieuw in geslaagd op het podium te eindigen. De zege zat er dit keer echter niet in. De Amsterdammer eindigde als derde in de massasprint. De snelle man van Team Jumbo-Visma behield de leiding in het algemeen klassement.

De rit voerde de renners over bijna 190 kilometer van de oostkust naar de westkust van Denemarken. Op negentig kilometer van de meet kreeg de vlucht van de dag pas definitief gestalte. Een vijftal renners zag de kans schoon, maar mocht geen moment aanspraak maken op de dagzege.

In de slotfase was het aan de sprintersploegen. Met een verschroeiend tempo reden Deceuninck-Quickstep en Team Jumbo-Visma op kop van het peloton. Groenewegen zat goed gepositioneerd in zijn sterke sprinttrein. Na wederom een krachtige kopbeurt van Edoardo Affini was het aan Mike Teunissen om het laatste werk te verrichten. De Limburger zag Groenewegen uiteindelijk als derde finishen, achter dagwinnaar Mads Pedersen en Europees kampioen Giacomo Nizzolo.

“Als ploeg hebben we vandaag weer sterk gereden”, stelde Teunissen na afloop. “We deden eigenlijk alles goed. Dylan is perfect afgezet in de laatste honderden meters. Jammer dat vandaag Pedersen net iets sterker bleek.”

"Als ploeg hebben we vandaag weer sterk gereden."

Mike Teunissen

Teunissen vervolgt: “Zelf zit ik er lekker in. Sinds mijn rentree na mijn blessure rijd ik met een goed gevoel rond. Het is er nu vooral weer inkomen in de sprints, want dat heb ik niet het hele jaar door kunnen doen. Ik ben hier om Dylan bij te staan in de finales. De focus gaat weer op de dag van morgen, dan liggen er weer kansen voor ons als ploeg.”

Ploegleider Jan Boven kijkt met gemengde gevoelens terug op de tweede etappe. “Het is jammer dat Dylan uiteindelijk net tekort komt voor de overwinning. Daar baalde hij zelf ook wel een beetje van. Hij kon niet helemaal voluit sprinten. Over de rest van de dag heb ik niets te klagen. Rick Pluimers nam de gehele dag de controle voor zijn rekening. Dit deed hij met verve. De sprinttrein van Dylan stelde vandaag wederom niet teleur. Daar zijn we heel blij mee.”

"Het is jammer dat Dylan uiteindelijk net tekort komt voor de overwinning."

Jan Boven

Over de dag van morgen spreekt Boven enkel met veel vertrouwen. “De finale van de etappe van morgen is bijzonder lastig. Het is op papier de koninginnenrit van deze wedstrijd. In de finale rijden we een aantal omlopen. De scherprechter van de plaatselijke ronde heeft uitschieters tot twintig procent. We zullen rijden om te winnen. Ik heb er vertrouwen in dat de mannen binnen onze ploeg over de kwaliteiten beschikken om morgen goed voor de dag te kunnen komen”, besluit Boven.

 / 

Gerelateerde updates