Shop
Dennis tweede in proloog Ronde van Romandië

Dennis tweede in proloog Ronde van Romandië

Rohan Dennis is in de proloog van de Ronde van Romandië als tweede geëindigd. De Australisch kampioen tijdrijden moest op het parcours van 5,1 kilometer enkel Ethan Hayter voor zich dulden.

Nagenoeg traditiegetrouw startte de Zwitserse WorldTour-koers vandaag met een proloog. In de straten van Lausanne werden de renners in zonnige omstandigheden onderworpen aan de eerste van vele uitdagingen in de komende zes dagen. Het was Sepp Kuss die als eerste renner van Team Jumbo-Visma zijn kunsten mocht vertonen. De Amerikaan finishte op ongeveer een halve minuut van de latere dagwinnaar. Gijs Leemreize, Timo Roosen, Robert Gesink, Michel Hessmann en Steven Kruijswijk reden allen een vergelijkbare chrono.

Dennis startte even na de klok van vijf aan zijn proloog. De Australiër wist wat hem te doen stond. Hayter had kort daarvoor een scherpe tijd neergezet. Dennis reed de gehele rit op het schema van de Brit, maar strandde uiteindelijk op een kleine vier seconden van de winnaar. Met een snelheid van ongeveer 52 kilometer per uur bleken Dennis en Hayter de enige twee renners die een tijd noteerden onder de zes minuten.

"Ik kan mezelf niets verwijten en heb alles gegeven."

Rohan Dennis

“Ik moet tevreden zijn met de rit die ik heb afgewerkt”, klinkt het na afloop bij monde van Dennis. “Natuurlijk had ik hier liever gestaan met de overwinning op zak. Ik kan mezelf niets verwijten en heb alles gegeven. Vandaag was er net een renner sterker. Petje af voor Ethan. In de laatste bochten kwam ik niet heel lekker uit. Ik gaf alles in de eerste paar kilometers. Ik zag een beetje dizzy in het slot van de proloog, maar ik denk dat Ethan vandaag moeilijk te kloppen was. De vorm voor het vervolg van deze ronde is er in ieder geval”, sluit Dennis vooruitblikkend af.

 / 

Gerelateerde updates