Shop
Dennis grijpt bonusseconden in derde rit Ronde van Romandië

Dennis grijpt bonusseconden in derde rit Ronde van Romandië

Rohan Dennis is in de derde etappe in lijn van de Ronde van Romandië als derde geëindigd. Dennis koerste in het gezelschap van zijn ploeggenoten de gehele dag attent van voren. Door de derde plek greep de klassementsleider vier bonificatieseconden. Het was de derde podiumplaats voor de Australiër deze week.

Drie vluchters reden gedurende de etappe voor het peloton uit. Het drietal kreeg van het peloton, aangevoerd door de manschappen van Team Jumbo-Visma, een minuut of vier voorsprong. Op twintig kilometer van de streep werd de laatste vluchter ingerekend. In de slotfase van de rit kreeg het peloton nog enkele venijnige klimmetjes voor de kiezen.

Steven Kruijswijk hield Dennis goed van voren op de beklimmingen. Dennis leek even los te komen met een klein groepje. De samenwerking ontbrak echter, waardoor alles snel weer samenkwam. Dennis positioneerde zichzelf vervolgens goed. Dat resulteerde in een derde plek in de sprint van gereduceerd peloton. De Australisch kampioen tijdrijden deed zo goede zaken in het algemeen klassement.

"De ploeg heeft fenomenaal werk geleverd."

Merijn Zeeman

“De ploeg heeft fenomenaal werk geleverd”, vertelt ploegleider Merijn Zeeman. “Michel Hessmann heeft weer een groot deel van de achtervolging voor zijn rekening genomen. Hij heeft er mede voor gezorgd dat de vlucht met enkele sterke renners weer teruggepakt is. Robert Gesink, Sepp Kuss en Steven hielden Dennis vervolgens goed van voren in de slotfase. Dat Rohan vervolgens een goede sprint reed en enkele bonificatieseconden meepakte is bijzonder knap. Naar mijn mening is Rohan met het oog op wat gaat komen nog steeds een underdog in het klassement. Maar we staan er zeker goed voor”, sluit Zeeman af.

 / 

Gerelateerde updates