Shop
Dennis behoudt leiderstrui in koninginnenrit Romandië

Dennis behoudt leiderstrui in koninginnenrit Romandië

Rohan Dennis heeft zijn leiderstrui in de Ronde van Romandië weten te behouden. In de koninginnenrit controleerde Team Jumbo-Visma de koers van begin tot eind. Zondag wacht de afsluitende klimtijdrit van de Zwitserse etappekoers.

Een groep van twaalf vluchters reed een maximale voorsprong van vier minuten bijeen. Gijs Leemreize, Timo Roosen en Michel Hessmann maakten vandaag een sterke beurt. Het trio reed verdeeld over de etappe kilometers lang op kop van het peloton. Door toedoen van het drietal bleef de kopgroep binnen schootsafstand. Klassementsleider Dennis werd de gehele etappe omringd door meerdere ploeggenoten.

Naarmate de laatste beklimmingen van de zware etappe naderden, namen Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Sepp Kuss het heft van de koers in handen. Laatstgenoemde zorgde er met een ferme krachtsinspanning voor dat het peloton op de laatste beklimming flink werd uitgedund. Dennis toonde in de laatste kilometers aan een gooi te willen doen naar de dagzege. In een explosieve sprint op een oplopend stuk asfalt eindigde de Australiër uiteindelijk als elfde, op drie seconden van dagwinnaar Sergio Higuita. Dennis heeft in het algemeen klassement een voorsprong van vijftien tellen op zijn eerste belager.

"Het is ongelooflijk knap om te zien hoe Rohan zich handhaaft tussen de beste klimmers."

Merijn Zeeman

“De hele ploeg heeft enorm sterk gereden”, vertelt ploegleider Merijn Zeeman na afloop. “De etappe liep volledig naar wens. Michel en Timo reden tot diep in de etappe mee met de besten. Vervolgens nam Gijs het over en hij deed dat ook met verve. Daarna was het op de laatste beklimming aan Robert, Steven en Sepp om Rohan in een zetel naar de finish te brengen. Het is ongelooflijk knap om te zien hoe Rohan zich handhaaft tussen de beste klimmers. Morgen gaan we er alles aan doen om met Rohan de eindwinst van de Ronde van Romandië binnen te slepen.”

 / 

Gerelateerde updates