Profiel
Dekker sprint opnieuw naar tweede plaats UAE Tour

Dekker sprint opnieuw naar tweede plaats UAE Tour

David Dekker heeft tijdens de vierde etappe van de UAE Tour opnieuw een podiumplek behaald. De jonge Nederlander van Team Jumbo-Visma werd na een sterke eindsprint tweede achter Sam Bennett. Dekker bemachtigde eveneens de groene puntentrui.

De vierde en tevens langste etappe van de UAE Tour verliep rustig. Halverwege de etappe ontsnapten twee renners, maar deze werden ruim dertig kilometer voor de finish weer ingelopen door het peloton. Pas in de laatste tien kilometer nam de nervositeit bij de ploegen echt toe. Dekker reed met behulp van Christoph Pfingsten naar de tweede plek.

"Voor mijn gevoel zat er meer in"

David Dekker

“Ons plan was vandaag om in eerste instantie Chris te helpen”, aldus Dekker. “Het begin was nerveus, omdat de wind hier altijd voor gevaar kon zorgen. Toen dit uiteindelijk bleek mee te vallen, was de rest van de rit relaxed. Tot de laatste tien kilometer. Het wegvallen van Jos was natuurlijk een aderlating, maar gelukkig was Christoph top vandaag. Na de finish was ik behoorlijk gefrustreerd, omdat er voor mijn gevoel meer in zat.”

 / 

"Ongelooflijk knap wat David hier vandaag doet"

Addy Engels

Ploegleider Addy Engels is zeer te spreken over de prestatie van Dekker. “Het was een lange en kalme rit met uiteindelijk een snelle finale. Ongelooflijk knap wat David hier heeft laten zien, zeker na het uitvallen van Jos. In de finale kon hij rekenen op de hulp van Christoph. Om op deze manier je weg te vinden en als tweede te finishen, is heel sterk.”

In de top tien van het algemeen klassement veranderde niets. Chris Harper wist zijn vierde plek te behouden.

 / 

Gerelateerde updates