Shop
De nationale kampioenschappen tijdrijden: de uitslagen

De nationale kampioenschappen tijdrijden: de uitslagen

Een strijd tegen de klok levert een eerlijke winnaar op! Bekijk hieronder de uitslagen van alle renners en rensters van Team Jumbo-Visma op de nationale tijdritkampioenschappen.

Oppermachtige Foss prolongeert nationale tijdrittitel in Noorwegen

Tobias Foss heeft op overtuigende wijze de Noorse nationale tijdrittitel geprolongeerd. De 25-jarige renner van Team Jumbo-Visma was een klasse apart door het heuvelachtige parcours als enige onder de dertig minuten af te leggen. "Ik ben hier heel blij mee. Deze trui is veel te mooi om af te staan", aldus Foss.

Rüegg verovert nationale tijdrittitel in Zwitserland

Noemi Rüegg heeft zich voor het eerst in haar carrière gekroond tot Zwitsers kampioen tijdrijden in de beloftencategorie. De 21-jarige renster van Team Jumbo-Visma was op zo'n vijf kilometer van haar huis zeven seconden sneller dan de nummer twee, Linda Zanetti.

Dumoulin moet genoegen nemen met zilver op NK Tijdrijden

Tom Dumoulin heeft op het NK Tijdrijden in Emmen een zilveren medaille behaald. De uittredende Nederlandse kampioen van Team Jumbo-Visma moest zijn meerdere erkennen in Bauke Mollema, die voor het eerst de rood-wit-blauwe kampioenstrui mocht aantrekken.

Markus en Koster op het podium bij elite vrouwen

Riejanne Markus en Anouska Koster hebben voor het eerst in hun carrière een podiumplaats behaald op het NK Tijdrijden voor elite. Op het dertig kilometer lange parcours in Emmen greep de 27-jarige Markus het zilver achter de ongenaakbare Ellen van Dijk, terwijl de 28-jarige Koster beslag legde op het brons. Lees hier de reacties van Markus en Koster.

Bronzen medaille voor Affini in Italië

Edoardo Affini heeft tijdens de Italiaanse tijdritkampioenschappen beslag gelegd op de bronzen medaille. In een broeierig San Giovanni al Natisone hoefde de 25-jarige renner van Team Jumbo-Visma alleen Filippo Ganna (vijftig seconden) en Mattia Cattaneo (veertien seconden) voor zich te dulden. In de strijd om het brons klopte Affini de kampioen van vorig jaar, Matteo Sobrero.

Toptiennoteringen voor Development Team op NK Tijdrijden

Loe van Belle (achtste) en Lars Boven (negende) eindigden bij de eerste tien op het Nederlands kampioenschap in Emmen. Darren van Bekkum, Tijmen Graat en Owen Geleijn bemachtigden een plaats bij de eerste twintig.

Hessmann rijdt naar negende plaats

Michel Hessmann legde in de tijdrit in zijn thuisland beslag op de negende plaats. "Ik had graag iets hoger geëindigd, maar de verschillen zijn erg klein", klonk het bij monde van de 21-jarige Hessmann.

Zilver voor jonge Riedmann, Kasper eindigt als achtste

Linda Riedmann greep in de beloftentijdrit in Duitsland een knappe zilveren plak. Romy Kasper eindige bij de Elite als achtste.

Gerelateerde updates