Shop
De nationale kampioenschappen op de weg: de uitslagen

De nationale kampioenschappen op de weg: de uitslagen

Van Nederland tot de Verenigde Staten en van België tot Italië. De renners en rensters van Team Jumbo-Visma in meerdere landen om de prachtige kampioenstrui. Bekijk hieronder de uitslagen van de nationale kampioenschappen op de weg.

Eenkhoorn kroont zich tot Nederlands kampioen op de weg

Pascal Eenkhoorn mag zich de nieuwe Nederlands kampioen op de weg noemen. De 25-jarige Genemuidenaar rekende op de VAM-berg af met medevluchter Daan Hoole en mocht zich even later in het rood-wit-blauw hijsen. "Dit is een droom die uitkomt", aldus Eenkhoorn.

Markus grijpt Nederlandse titel op VAM-berg

Riejanne Markus heeft zichzelf op de VAM-berg tot Nederlands kampioen gekroond. De 28-jarige renster van Team Jumbo-Visma Women klopte Shirin van Anrooij in de sprint en legde daarmee beslag op haar eerste nationale titel.

Van Belle grijpt zilver op NK, ook Pluimers en Kramer bij beste tien

Loe van Belle heeft op het NK voor beloften net naast de titel gegrepen. De jonge Nederlander moest zijn meerdere erkennen in Max Kroonen. "Ik voelde me erg sterk onderweg. Daarom baal ik wel van deze tweede plaats", sprak Van Belle na afloop. Rick Pluimers eindigde op een zesde plaats, Jesse Kramer werd uiteindelijk negende.

Rüegg pakt ook titel op de weg

Noemi Rüegg heeft een succesvolle week achter de rug. De renster van Team Jumbo-Visma, die donderdag de Zwitserse nationale tijdrittitel in de onder 23-categorie had gewonnen, pakte vandaag in diezelfde categorie de nationale titel op de weg. Het scheelde zelfs niet veel of Rüegg had de titel in de elitecategorie gewonnen.

Henderson pakt brons

Anna Henderson heeft tijdens de Britse wegwedstrijd beslag gelegd op de bronzen medaille. De renster van Team Jumbo-Visma was de hele dag veelvuldig in de aanval, maar kon niet voorkomen dat Alice Towers solo over de streep kwam. In de strijd om het zilver moest Henderson haar meerdere erkennen in Georgi Pfeiffer.

Brons voor Ryan

Archie Ryan is op het podium geëindigd bij de Ierse U23-kampioenschappen. De renner van Jumbo-Visma Development Team pakte het brons.

Italië, Noorwegen, België, Duitsland en Verenigde Staten

Ook in Italië, Noorwegen, België, Duitsland en de Verenigde Staten werd er volop gekoerst. In Noorwegen (Tobias Foss achtste) en de Verenigde Staten (Coryn Labecki vijfde) leverde dit een top tien-plek op.

Tiesj Benoot eindigde na een attractieve koers van het Belgische drietal in de top twintig, terwijl Edoardo Affini net buiten de top tien eindigde in Italië. In Duitsland werd Michel Hessmann dertigste.

Gerelateerde updates