Profiel
Dag zonder problemen voor Team Jumbo-Visma in zesde Touretappe

Dag zonder problemen voor Team Jumbo-Visma in zesde Touretappe

Team Jumbo-Visma is de zesde etappe van de Tour de France zonder problemen doorgekomen. In de etappe met aankomst op de Mont Aigoual eindigden Primoz Roglic en Tom Dumoulin omringd door hun ploeggenoten in het peloton der favorieten op een kleine drie minuten van etappewinnaar Alexey Lutsenko. In het klassement veranderde er niks: Roglic staat tweede, Dumoulin zesde.

In de etappe door het centraal massief ontstond er al snel een kopgroep van acht renners die uiteindelijk streed om de dagzege. Daarachter bleef Team Jumbo-Visma gegroepeerd van voren rond de twee kopmannen. Roglic en Dumoulin kwamen in het bijzijn van Sepp Kuss, George Bennett en Robert Gesink over de streep.

“De koers is precies verlopen zoals we van tevoren hadden verwacht”, aldus Dumoulin. “De top van de steile Col de la Lusette lag te ver van de streep om iets te proberen. Dit was een ideaal scenario voor ons. We hoeven ons ook niet iedere dag te laten zien. We zaten er op het laatste nog met vijf man bij. De ploeg is sterk en ik voelde me vandaag vrij goed. Al bij al was het een prima dag.”

Mede kopman Roglic beaamt het relaas van zijn ploeggenoot. “Er werd vanaf de start hard gereden, dus relaxen zat er niet in. We moesten de hele dag scherp en gefocust blijven. De jongens hebben het wederom goed gedaan vandaag. Tot dusver loopt alles volgens plan.”

Collega-etappewinnaar Wout van Aert reed vandaag weer in dienst van zijn kopmannen. “Voor het klassement is er niks gebeurd. Het plan was om met Primoz en Tom goed voorin te zitten en ze zonder problemen aan de finish te brengen. Dat is gelukt. We hebben ervoor gekozen om ons vandaag wat te sparen. De Tour is nog lang en er komen nog genoeg zware dagen. Het was een snelle etappe, dus we konden ook niet op onze lauweren rusten. De ploeg is goed in orde en de kopmannen staan er goed voor.”

 / 

Gerelateerde updates